Rekabet Kurumunun 16. Yıllık Raporu Yayımlandı - Son Dakika
Ekonomi

Rekabet Kurumunun 16. Yıllık Raporu Yayımlandı

Rekabet Kurumu Başkanı Nurettin Kaldırımcı, Kurumun rekabet hukuku ve politikası alanında eğitim talep eden bir kurum olmaktan ziyade "eğitim talep edilen bir otorite" hüviyetine kavuştuğunu bildirdi.

27.02.2015 15:40

Rekabet Kurumu Başkanı Nurettin Kaldırımcı, Kurumun rekabet hukuku ve politikası alanında eğitim talep eden bir kurum olmaktan ziyade "eğitim talep edilen bir otorite" hüviyetine kavuştuğunu bildirdi.

Kurumun internet sitesinde yer alan duyuruya göre, ilgili tarafların ve kamuoyunun bilgi sahibi olmasını sağlamak üzere görev alanına giren konularda Kurumun yıllık faaliyetlerini ortaya koyan 16. yıllık rapor yayınlandı.

Raporun girişinde, Kurum Başkanı Kaldırımcı'nın ön sözüne yer verildi.

Kaldırımcı, başvurular üzerine ya da kendiliğinden harekete geçerek, çeşitli sektörlerdeki teşebbüsler hakkında inceleme, araştırma ve soruşturmalar yaparak kararlar aldıklarını, gerektiği durumlarda da kanunda öngörülen idari yaptırımların uygulandığını kaydetti.

Geçen yılki faaliyetleri hakkında bilgi veren Kaldırımcı, "Kurumumuz, rekabet hukuku ve politikası alanında eğitim talep eden bir kurum olmaktan ziyade 'eğitim talep edilen bir otorite' hüviyetine kavuşmuştur. Kurum olarak bölgemizdeki yeni kurulan rekabet otoritelerinin kapasite inşasına destek veren, bu kurumlara yol gösteren bir noktaya gelmiş durumdayız" ifadelerini kullandı.

Geçen yıl, kurumsallaşmanın ve sürdürülebilirliğin sağlanması, kurumsal yapının ve işleyişin başarılı olması için yapılan çalışmaların da yoğun şekilde sürdürüldüğünü aktaran Kaldırımcı, şunları kaydetti:

"Yedi yılı aşkın süredir Başkanlığını yürüttüğüm; 12 yıldır hizmet vermekten, bünyesinde bulunmaktan gurur ve onur duyduğum Rekabet Kurumunun, sahip olduğu personeli ile daima 4054 sayılı Kanun'la kendisine verilen görevleri en iyi şekilde yerine getirme azmi ve çabası içinde olduğunu ifade etmek isterim. 12 yıllık görev süremizin sonuna yaklaşırken, bizden sonra bu onurlu görevi devralacak olan Rekabet Kurulu Başkan ve üyeleri ile Rekabet Kurumu personelinin, Kurumun vizyonunu gerçekleştirme, dünyanın önde gelen rekabet otoritelerinden ve Türkiye'nin örnek alınan kamu kurumlarından biri olma yolundaki çabaları aralıksız sürdüreceği inancı içindeyim. Bu düşüncelerle 16. yıllık raporun tüm ilgililere faydalı olmasını diler, sevgi ve selamlarımı sunarım."

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Rekabet Kurumunun 16. Yıllık Raporu Yayımlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement