Rekabet Odaklı Yönetim Gelişim" Programı 13 Aralık'ta Başlayacak - Son Dakika
Ekonomi

Rekabet Odaklı Yönetim Gelişim" Programı 13 Aralık'ta Başlayacak

Türkiye Kalite Derneği (KalDer) ile Sabancı Üniversitesi Yönetici Geliştirme Birimi EDU arasında gerçekleşen iş birliğiyle üst kademe yöneticiler için hazırlanan "Rekabet Odaklı Yönetim Gelişim" programı 13 Aralık 2014'te başlıyor.

31.10.2014 14:00

Türkiye Kalite Derneği (KalDer) ile Sabancı Üniversitesi Yönetici Geliştirme Birimi EDU arasında gerçekleşen iş birliğiyle üst kademe yöneticiler için hazırlanan "Rekabet Odaklı Yönetim Gelişim" programı 13 Aralık 2014'te başlıyor.

KalDer'den yapılan açıklamaya göre, dernek Sabancı Üniversitesi Yönetici Geliştirme Birimi EDU ile "Rekabet Odaklı Yönetim Gelişim" programı yapacak. 13 Aralık'ta başlaması planlanan programın 3 ay sürmesi bekleniyor.

Söz konusu programa yönelik protokol imza töreni, Sabancı Üniversitesi Genel Sekreteri Haluk Bal, Sabancı Üniversitesi Yönetici Geliştirme Birimi Direktörü Dr. Cüneyt Evirgen, KalDer Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yılmaz Bayraktar ve KalDer Genel Sekreteri Akın Alıkçıoğlu'nun yanı sıra EDU ve KalDer yöneticilerinin katılımıyla, Sabancı Üniversitesi Tuzla Kampüsü EDU tesislerinde gerçekleştirildi.

Toplam 9 günden oluşan programda, sürdürülebilir rekabet gücü için yeni yönetim yaklaşımları, yöneticinin kendini ve ekibini yönetebilme becerisi, ekibini ortak hedeflere yönlendirebilme, müşteri odaklı anlayış geliştirebilme, inovasyon ve inovasyon kültürü yaratma, süreçlerle yönetim ve etkin karar alma, büyük resmi görebilme ve stratejik bakış ile değişim yönetimi konuları ele alınacak.

Sabancı Üniversitesi EDU ve KalDer eğitmenlerinden oluşan eğitim kadrosu ile konuların uygulamaya dönük olarak ele alınacağı programa, iş dünyasından konuk konuşmacılar da katılacak.

Katılımcılar, programda ele alınan konuların günlük hayatta uygulanabilirliğini artırmak ve bir eylem planı oluşturmalarını sağlamak amacıyla program boyunca kendi "Rekabetçi Yönetim Rehberlerini" hazırlayacak, söz konusu rehberlerin hazırlanması ve geliştirilmesinde bire bir akademik rehberlik de alabilecek.

Programının sonunda katılımcılara Sabancı Üniversitesi Yönetici Geliştirme Birimi EDU tarafından katılım sertifikası verilecek. Programın Mart 2015'te tamamlanması planlanıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Sabancı Üniversitesi Yönetici Geliştirme Birimi EDU Direktörü Evirgen, sürekli değişen iş dünyasında kurumların ve üst kademe yöneticilerin rekabette mevcut başarılarını korumaları ve ivme kazanmaları için KalDer ile çok boyutlu bir program tasarladıklarını bildirdi.

Yöneticilerin bu programda yeni dünyada rekabet ve yöneticilik anlayışına odaklanarak hedeflerle yönetim uygulamaları yapacaklarını, yaratıcı çözümler geliştirme ve karar alma yetkinliklerini geliştireceklerini, "Müşteri odaklı olmak nasıl fark yaratır?" sorusunun cevabını bulacaklarını aktaran Evirgen, "Vizyon açıcı olduğuna inandığımız 'Rekabet Odaklı Yönetim Gelişim' programının katılımcıların iş sonuçlarına doğrudan katkı sağlayacağına düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

KalDer Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yılmaz Bayraktar ise programda küresel rekabete bağlı olarak yeni yönetim modelleri arasında 32 ülkede uygulanan EFQM Mükemmellik Modelinin ilkeleri ve temel kavramları çerçevesinde olan eğitimlere de yer verileceğini dile getirdi.

Söz konusu programın eğitimlerin yanı sıra uygulama örnekleri, deneyim paylaşımları ve rekabetçi yönetim rehberi hazırlığını kapsayacak şekilde tasarlandığını aktaran Bayraktar, şunları kaydetti:

"13 Aralık'ta başlatmayı hedeflediğimiz, yaklaşık 3 ay sürecek olan 'Rekabet Odaklı Yönetim Gelişim Programı' ile eğitimde yeni bir açılımı daha gerçekleştiriyoruz. Kuruluşlarında rekabetçilik ve mükemmelliği ön planda tutarak işlerini yürütmeyi amaçlayan tüm üst kademe yöneticilerin katılımı beklenmektedir. Tasarladığımız bu program ile kuruluşlara rekabetçi yönetim ve kurumsallaşma konularında bir farkındalık yaratmayı hedeflemekteyiz." - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Rekabet Odaklı Yönetim Gelişim' Programı 13 Aralık'ta Başlayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement