Rektör Battal Lise Öğrencileriyle Buluştu - Son Dakika
Yerel

Rektör Battal Lise Öğrencileriyle Buluştu

Rektör Battal Lise Öğrencileriyle Buluştu

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ve İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin’in imzaladığı işbirliği protokolü ile kentteki liselerde eğitim gören öğrenciler üniversiteyi ziyaret ederek, hayalini kurdukları bölümleri yakından tanıma fırsatı buluyor.

18.11.2016 13:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ve İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin'in imzaladığı işbirliği protokolü ile kentteki liselerde eğitim gören öğrenciler üniversiteyi ziyaret ederek, hayalini kurdukları bölümleri yakından tanıma fırsatı buluyor.

İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün desteğiyle Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesinde eğitim gören 200 öğrenci, Okul Müdürü Zeynel Abidin Akkuş ve öğretmenlerle YYÜ'yü ziyaret etti. Edebiyat fakültesine gelen öğrenciler, fakülte dekanı Prof. Dr. Zeki Taştan tarafından kapıda karşılandı. Fakülte ve bölümler hakkında öğrencilere bilgi veren Taştan, daha sonra bölümleri gezdirerek öğrencilerin öğretim üyeleriyle bir araya gelmesini sağladı. Üniversitedeki diğer fakülteleri de gezen öğrenciler, daha sonra rektörlük tarafından verilen yemeğe katıldı.

Yemeğin ardından Cengiz Andiç Kültür Merkezine geçen öğrenciler, burada Rektör Prof. Dr. Peyami Battal'ın söyleşisine katıldı. Öğrencilerle bir arada bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu belirten YYÜ Rektörü Battal, öğrencilere hayat tecrübelerini aktardı. Ağırlıklı olarak soru cevap şeklinde süren programda, öğrenciler merak ettikleri konular hakkında YYÜ Rektörü Prof. Dr. Battal'a sorular sordu. Battal, söyleşinin ardından öğrencilerle toplu fotoğraf çektirdi.

Programa İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrüllah Yavuzer, öğretim üyeleri, okul idaresi, öğretmen ve öğrenciler katıldı. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Rektör Battal Lise Öğrencileriyle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement