Rengarenk Nağmeler Projesi - Son Dakika
Yerel

Rengarenk Nağmeler Projesi

Ana Kucağı Down Sendromlu Eğitilebilir Zihinsel Engelliler ve Ailelerini Koruma Derneği tarafından yürütülen Rengarenk Nağmeler Projesi kapsamında Kırıkkale Üniversitesi'nde (KÜ) konser düzenlendi.

23.02.2015 15:39

Ana Kucağı Down Sendromlu Eğitilebilir Zihinsel Engelliler ve Ailelerini Koruma Derneği tarafından yürütülen Rengarenk Nağmeler Projesi kapsamında Kırıkkale Üniversitesi'nde (KÜ) konser düzenlendi.

KÜ Mavi Salon'da düzenlenen konserde konuşan Proje Koordinatörü Fatma Baykaldı, amaçlarının down sendromlu engellileri müzikle tedavi etmek olduğunu söyledi.

Baykaldı, Kırıkkale'nin kendileri için çok önemli bir kent olduğunu, derneğin Ankara merkezli olmasına rağmen Türkiye genelinde hizmet verdiğini ifade etti.

Rengarenk korosunun her türlü çocuğa ve her yaştan gruba açık, otizmli, serebral palsili, down sendromlu eğitilebilir zihinsel engelli çocuklardan oluştuğuna değinen Baykaldı, "Yüreğimiz gerçekten çok büyük. Küçücük koronun uluslararası festivaller oluşturacak şekilde büyümesi çabasıyla desteklere ihtiyacımız var. Projemiz engellilerin müzik motivasyonuyla beraber tedavi edilmesini amaçlıyor" dedi.

Programa Vali Ali Kolat, KÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar ve çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Rengarenk Nağmeler Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement