Restoranda Çocuğa Asitli Madde Atılması Davası - Son Dakika
Güncel

Restoranda Çocuğa Asitli Madde Atılması Davası

Ataşehir'deki ünlü bir lokantada 3 yaşındaki çocuğun üzerine asitli madde attığı gerekçesiyle Cihan Araçman hakkında "Çocuğu ve beden veya ruh bakımından kendini savunamayacak kişiyi tasarlayarak öldürmeye teşebbüs etme" ve "Bilinçli taksirle birden fazla kişinin yaralanmasına sebep olma" suçlarından toplam 24,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davanın görülmesine devam edildi.

19.07.2016 21:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ataşehir'deki ünlü bir lokantada 3 yaşındaki çocuğun üzerine asitli madde attığı gerekçesiyle Cihan Araçman hakkında "Çocuğu ve beden veya ruh bakımından kendini savunamayacak kişiyi tasarlayarak öldürmeye teşebbüs etme" ve "Bilinçli taksirle birden fazla kişinin yaralanmasına sebep olma" suçlarından toplam 24,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davanın görülmesine devam edildi.

BİR GÖZÜ İŞLEVİNİ YİTİRDİ

Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Cihan Araçman, mağdur Y.K'nın annesi Işıl Güven, babası Cenk Kocakaya ile taraf avukatları katıldı. Mahkeme başkanı, Adli Tıp Kurumu 2. İhtisas Kurulu'ndan mağdur Y.K'nın yaralanmasının niteliğine ilişkin istenen raporun dosyaya ulaştığını belirtti. Rapora göre yaralamanın yaşamı tehlikeye sokmadığını ancak bir gözün işlevini yitirdiği ifade edildi.

ÇOCUĞUN YÜZÜNE SÜLFRİK ASİT DÖKTÜ...

Duruşmada Cumhuriyet Savcısı esas hakkındaki mütalaasını sundu. Mütalaada, alınan ekspertiz raporuna göre, sanık Araçman'ın mağdur Y.K.'nın olay günü yüzüne döktüğü sıvının sülfürik asit olduğunun tespit edildiği kaydedilerek, Araçman'ın olaydan sonra çıkan kargaşa sonrası kaçtığı ifade edildi. Mağdur Y.K.'nın ağlaması üzerine, kimyasal maddeyle saldırıya uğradığının bilinmemesi nedeniyle annesi tarafından yüzünün yıkandığı belirtilen mütalaada, sülfürik asidin suyla temas etmesiyle yakıcı ve aşındırıcı etkisinin arttığı anlatıldı. Mütalaada olay esnasında 2 mağdur çocuğun ise Y.K.'nın yüzüne dökülen ya da sıçrayan sülfürik asitle temas etmeleri sonucu yaralandıkları ifade edildi.

"ÖLÜMÜNE NEDEN OLABİLECEĞİNİ ÖNGÖRMESİNE RAĞMEN..."

Sanığın olayda kullandığı sülfürik asidin ciddi yanıklara neden olması, en önemlisinin ise yutulması veya solunması halinde ölümcül olduğu anlatılan mütalaada, "Sanığın olayda kullandığı maddenin özelliği, yaşı ve eğitim durumu, ile olayın mağduru olan çocuğun yaşı dikkate alındığında sanığın eylemini kendisine karşı beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan çocuğa karşı gerçekleştirmiş olması, doğrudan Y.K'nın yüzünü hedef alması, olayda kullandığı sülfürik asidin mağdur çocuk tarafından yutulabileceğini ya da solunabileceğini, bunun da mağdurun ölümüne neden olabileceğini öngörmesine, ya da bunu öngörecek eğitimde ve yaşta olmasına rağmen olayı gerçekleştirmiştir" denildi.

21 YIL 6 AYA KADAR HAPİS İSTEMİ

Savcı, Araçman'ın Y.K.'ya karşı "Çocuğa ya da beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı kasten öldürmeye teşebbüs" suçunu işlediğini belirterek 13 yıldan 20 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti. Mütalaada, Araçman'ın diğer 2 mağdur çocuğa karşı da "Kasten yaralama" suçunu işlediği belirterek 1 yıldan 1 yıl 6 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi. Savcı, Araçman'ın söz konusu suçlardan toplamda 14 yıldan 21 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

"TASARLAYARAK CANAVARCA HİSLE ÖLDÜRME SUÇUNDAN CEZALANDIRILSIN"

Duruşmada söz alan Y.K.'nın annesi Işıl Güven ise sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istediğini belirterek, "Sanığın tasarlayarak canavarca hisle zehirli madde kullanarak öldürme suçundan lehine takdiri indirim uygulanmayarak cezalandırılmasını istiyorum. Sanık yaptıklarından pişmanlık duymamaktadır. Dışarı çıktığında sadece benim çocuğuma değil, 3 yaşındaki bir çocuktan 60 yaşındaki bir kişiye kadar zarar verecek durumdadır. Silahın büyüklüğünün küçüklüğünü tartışması olmaz" dedi.

DURUŞMA ERTELENDİ

Mahkeme heyeti, sanık Araçman'ın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Sanık avukatlarına mütalaaya karşı beyanda bulunmak üzere süre verilmesine karar veren mahkeme duruşmayı erteledi.

OLAYIN GEÇMİŞİ...

17 Ekim 2015 tarihinde meydana gelen olaydan 6 gün sonra tutuklanan Cihan Araçman hakkında, 3 yaşındaki Y.K.'ye yönelik "Çocuğu ya da beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiyi kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 13 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası, diğer mağdur çocuklar E.E. ve B.Ö.'ye yönelik de "Bilinçli taksirle birden fazla kişinin yaralanmasına neden olmak" suçlarını işlediği gerekçesiyle de 8 aydan 4,5 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Araçman hakkında toplamda 13 yıl 8 aydan 24,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Restoranda Çocuğa Asitli Madde Atılması Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement