Restore Edilen Cami Bakımsızlıktan Yıkılıyor - Son Dakika
Güncel

Restore Edilen Cami Bakımsızlıktan Yıkılıyor

Restore Edilen Cami Bakımsızlıktan Yıkılıyor

Çanakkale'nin Lapseki ilçesindeki Gazi Süleyman Paşa Camii restorasyonun ardından yağan ilk karla adeta harabeye döndü.

05.01.2015 14:15  Güncelleme: 14:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'nin Lapseki ilçesindeki Gazi Süleyman Paşa Camii restorasyonun ardından yağan ilk karla adeta harabeye döndü.

Gazi Süleyman Paşa Camii, yeni restore edilmesine rağmen harabe görüntüsüyle şaşırtıyor. Geçen hafta karla beraber caminin merdivenleri parçalanıp dökülmeye başladı. Cami cemaati, "Restorasyon biteli neredeyse bir yıl oldu. İlk kar yağışıyla birlikte cami adeta harabeye döndü. Merdivenleri yıkıldı. Yaşlılar basamakları kullanamaz hale geldi. Üstüne bastığımızda parçalar kopuyor. Düşüp bir tarafımızı kıracağız. Camimizin iç ana kapısının sağ tarafı yapılan onarımdan sonra menteşe yerlerinden sökülerek yıkıldı. İple bağlayıp kendimiz yaptırdık. Camimizin giriş kapısındaki tahtaları kaçıncıya onarıyoruz. Teker teker kırılıyorlar. Önceki hali çok sağlamdı. Vakıflar Bölge Müdürlüğünden ricamız teslim almadan önce bu noksanlıkları tespit edip, müteahhide tekrar yaptırması. Daha ilk yapılırken merdiven basamaklarının soğukta parçalanacağını söyledik. İstanbul Sultan Ahmet Camii'ne de aynı malzemeden koydular, o malzeme de paramparça olmuştu. Söyledik ama kimse bizi dinlemedi. Sıkma metoduyla oluşturulmuş taşın arasına su girip donma yapınca genleşti. Sonra taşlar paramparça oldu. Cemaat bunu düşünürken yetkililer nasıl düşünemiyor hayret ediyoruz, mağduruz" dedi.

MİNARE YIKILMA TEHLİKESİYLE KARŞI KARŞIYA

2014 yılından bu yana cami minaresinin yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu hatırlatan vatandaşlar, "2014 yılından bu yana minarenin yıkılmasını bekliyoruz. Yetkililere sesimizi duyurmaya çalıştık, ama olmadı. Minare yıkılıp insanlar ölünce mi harekete geçilecek" dediler.

Lapseki Müftülüğü, caminin Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün sorumluluğunda olduğunu, resmi yazıyla başvuru yapıldığını açıkladı. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Restore Edilen Cami Bakımsızlıktan Yıkılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement