Rize'de Halk Eğitim Merkezi Kursları - Son Dakika
Yerel

Rize'de Halk Eğitim Merkezi Kursları

Rize İl Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik, Bu Eğitim Öğretim Yılında İl Genelinde 204 Farklı Alanda Bin 94 Kurs Açtıklarını Söyledi.

20.03.2011 10:49

Rize İl Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik, bu eğitim öğretim yılında il genelinde 204 farklı alanda bin 94 kurs açtıklarını söyledi.

Çelik, yaptığı açıklamada, il genelindeki halk eğitim merkezlerinde yıl boyunca çeşitli alanlarda kurslar açıldığını belirtti. Açtıkları kursların meslek, sosyal ve kültürel ile yetiştirme kursları başlıkları altında toplandığını ifade eden Çelik, "Açtığımız kurslarda vatandaşlarımız hem meslek öğreniyor, hem de bir adaya gelerek sosyalleşmeleri sağlanıyor. Böylece önemli bir sosyal görevi yerine getiriyoruz" dedi.

Her yıl binlerce kurs açtıklarını kaydeden Çelik, "Bu eğitim öğretim yılında il genelinde 204 farklı alanda bin 94 kurs açtık. Bu kurslarda toplam 21 bine yakın vatandaşımız eğitim gördü. Açtığımız kursların 167 türü mesleki, 37'si ise sosyal ve kültürel alanlarda gerçekleşti. Ayrıca öğrencilere yönelik hafta sonları ÖSS ve SBS'lere hazırlık kursları da veriyoruz. Böylece öğrencilerimize de yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu kurslarda da 6 bine yakın öğrenciye eğitim verdik" diye konuştu.

Çelik, açtıkları kurslar arasında istihdam sağlayıcı kurslar olduğu gibi anne baba ve çocuk eğitimi gibi sosyal kurslar ile halk oyunları, kemençe gibi farklı alanlarda da kurslar olduğunu kaydetti.

- RİZE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Rize'de Halk Eğitim Merkezi Kursları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement