Roman Çocuklar Geleceğe Güvenle Bakacak - Son Dakika
Yerel

Roman Çocuklar Geleceğe Güvenle Bakacak

Roman Çocuklar Geleceğe Güvenle Bakacak

Çorum Emniyet Müdürlüğü tarafından Roman çocukların geleceğe güvenle bakabileceği ve topluma kazandırılacağı bir projeye imza attı.

06.06.2014 16:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorum Emniyet Müdürlüğü tarafından Roman çocukların geleceğe güvenle bakabileceği ve topluma kazandırılacağı bir projeye imza attı.

İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan, "Mutlu Bir Gelecek İçin Elele" projesiyle genellikle hurdacılık, kağıt toplama ve faytonculuk ile uğraşan, maddi imkansızlıklar ve sosyo-kültürel bakış açısı farklılıkları nedeniyle eğitim-öğretim ortamına uyum sağlayamayan Roman çocuklarının topluma kazandırılacak.

İl Emniyet Müdürü Salih Erkan Tarancı, proje kapsamında 42 aile ile ilgili olarak yapılan incelemelerde 69 kadın, 108 erkek olmak üzere toplam 177 Romanın bulunduğunu belirterek, bunlardan 82'isinin çocuk olduğunu söyledi.

Proje kapsamında Aile ve sosyal Politikalar İl Müdürlüğü işbirliğinde bu 42 ailenin Sosyal İnceleme Raporu hazırlandığını dile getiren Tarancı, çalışma sonunda 2 kişiye ağır özürlü aylığı yardımı, 5 kişiye engelli aylığı yardımı, 2 kişiye sosyal yardım maaşı, 2 aileye aylık çocuk yardımı, 16 kişiye aylık eğitim yardımı, 10 kişiye nakdi yardım, 17 aileye kömür yardımı yapıldığını açıkladı.

Nüfus cüzdanı olmayan 3 şahsın nüfus cüzdanları çıkartıldığını dile getiren Tarancı, nüfusta ölü görülen bir şahsın nüfus kaydının düzeltilebilmesi için ilgili mahkemeye dava açıldığı, Nüfus Müdürlüğünce nikahı olmayan 2 ailenin resmi nikahlarının yapıldığını, diğer 2 ailenin nikah işlemlerinin devam ettiğini bildirdi. Tarancı ayrıca 2013 yılı sonlarında başlatılan TYÇP (Toplum Yararına Çalışma Programı) kapsamında proje ailelerinden 10 kişinin değişik işlere yerleştirildiğini belirtti.

Çorum Belediyesi ile proje kapsamında 10 aileye erzak yardımı yapıldığını dile getiren Tarancı, ayrıca Roman çocuklarından 30'nun ilkokula, 21'inin ortaokula, 4'ünün ise liseye gidişlerinin sağlandığını bildirdi.

Roman çocuklardan 23'nün Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce yürütülen ÇOGEP (Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk, Gençleri Sosyal Koruma ve Destek Programı) projesi kapsamında il içi geziye dahil edildiğini anlatan Tarancı, "Gezi programı dahilinde evlerinden alınan çocuklar önce Emniyet Müdürlüğü birimleri gezdirilmiş, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde bir saat spor etkinlikleri yaptırılmış, burada çocuklara meyve suyu, kek ve çikolata ikram edilmiştir. Sonrasında bowling oyunu, fuar piknik alanı oyun grubunda zaman geçirme, Belediye hayvanat bahçesi ziyareti, Polis evinde öğle yemeği, akabinde sinema etkinliği yapıldıktan sonra kitap ve şapka hediye edilerek ailelere teslim edilmiştir" - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Roman Çocuklar Geleceğe Güvenle Bakacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement