RTÜK Başkanı Dursun, 'Kabataş' Görüntülerini Yorumladı - Son Dakika
Güncel

RTÜK Başkanı Dursun, 'Kabataş' Görüntülerini Yorumladı

RTÜK Başkanı Dursun, \'Kabataş\' Görüntülerini Yorumladı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Prof.Dr. Davut Dursun, Gezi Parkı olayları sırasında Kabataş’ta yaşananlara yönelik güvenlik kamera görüntülerinin yayınlanmasını değerlendirdi.

23.02.2014 10:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Prof.Dr. Davut Dursun, Gezi Parkı olayları sırasında Kabataş'ta yaşananlara yönelik güvenlik kamera görüntülerinin yayınlanmasını değerlendirdi. Dursun, "Özel hayatın gizliliği ilkesinden hareketle kişinin bilgisi olmadan çekilmiş olan bir görüntünün eğer bir kamusal fayda yoksa yayınlanmaması gerekiyordu" dedi.

Sancaktepe Belediyesi Samandıra Kültür Merkezi'nde 'Medya Paneli' düzenlendi. Gazeteci Ersoy Dede'nin moderatörlüğünü yaptığı panele katılan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun, Prof. Dr. Kemal Sayar, Hakim Türkmen ve Fadime Özkan insanların medya organlarıyla olan ilişkisi ve son dönemlerde sayısı bir hayli artan soysal medya ele alındı.

Panele ev sahipliği yapan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, medyanın yararlı kullanımı kadar zararlı yönlerinin de olduğunu belirterek "Medyanın tuzağına düşmemenizi tavsiye ederim. Özellikle I-pad, cep telefonu kullanımları hastalık haline geldi. Burada zaman israfına girmemenizi ama aktif de kullanmanızı tavsiye ediyorum" dedi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun, izleyicilerden gelen şikayetleri değerlendirdiklerini belirterek şöyle konuştu: "Biz televizyon ve radyo izleyicilerinin şikayetlerini önemsiyoruz. Call center diye bir merkezimiz var. Bu merkeze her gün onlarca kişi televizyonda izledikleri, dinledikleri programlarla ilgili kanaatlerini, şikayetlerini ifade etme şansına sahipler."

Şefkat Tepe dizisinde Hz. Muhammed (s.a.v) ile ilgili bir sahneye izleyicilerden çok fazla tepki geldiğini belirten RTÜK Başkanı Dursun, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şefkat Tepe dizisinde bir sahne nedeniyle vatandaşlardan yoğun bir eleştiri geldi. Şimdi bununla ilgili vatandaşların talebi 'böyle program olur mu? Bu programı derhal kaldırın'. Radyo Televizyon Üst Kurulu'nun herhangi bir programı yayından kaldırması gibi bir yetkisi söz konusu değil. Bizim yapabileceğimiz eldeki kanun koyucunun düzenlemiş olduğu yayın ilkeleri çerçevesinde burada bir ihlal söz konusuysa o ihlale belli bir müeyyide uygulamak".

İzleyicilerin genellikle dizilerden şikayet ettiğini anlatan Davut Dursun, "Dizilerdeki cinsellikten, şiddet ve çocuklar konusunda şikayet ediyor. Yapımlarda genellikle Türk izleyicisi belli dozda şiddet ve cinsellik içeren programları daha çok izliyor" diye konuştu.

Siyasi partilerin grup toplantı konuşmalarına da değinen Dursun, "Siyasi partilerin grup toplantısında siyasi parti başkanlarının yapmış olduğu konuşmalarda hukuken çok ihlal var" dedi.

KABATAŞ OLAYINI DEĞERLENDİRDİ

Gezi Parkı olayları sırasında Kabataş'ta Z.D. isimli bir kadına yönelik şiddet yapıldığı yönündeki iddiaları ele alan kamera görüntülerini de yayın ilkeleri açısından değerlendiren RTÜK Başkanı Davut Dursun, sözlerine şöyle devam etti: "Özel hayatın gizliliği ilkesinden hareketle kişinin bilgisi olmadan çekilmiş olan bir görüntünün eğer bir kamusal fayda yoksa bunun yayınlanmaması gerekiyordu. Ama yayınlanmasında kamusal bir fayda varsa özel hayatın gizliliği orada son buluyor. Biz o konuyla ilgili henüz bir değerlendirme yapmadık." - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel RTÜK Başkanı Dursun, 'Kabataş' Görüntülerini Yorumladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement