RTÜK'den, Stv Haber'deki Sigara Görüntülerine Müeyyide Uygulanmadığı Haberine Yalanlama - Son Dakika
Güncel

RTÜK'den, Stv Haber'deki Sigara Görüntülerine Müeyyide Uygulanmadığı Haberine Yalanlama

Radyo Televizyon Üst Kurulu, STV Haber'deki sigara görüntülerine müeyyide uygulanmadığı ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in RTÜK'ü uyardığı iddialarının gerçek dışı olduğunu bildirdi.

16.08.2013 17:33

Radyo Televizyon Üst Kurulu, STV Haber'deki sigara görüntülerine müeyyide uygulanmadığı ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in RTÜK'ü uyardığı iddialarının gerçek dışı olduğunu bildirdi.

RTÜK'ün, bazı basın yayın organlarında, Gezi eylemleri adı verilen olayları desteklen TV kanalların cezalandırıldığı, STV'de yayınlanan sigara görüntüleri için ise müeyyide uygulanmadığı biçimindeki haberlerin doğruyu yansıtmadığı belirten bir yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, 6112 Sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayınları Hakkında Kanunun 37. maddesinde belirtildiği gibi Radyo ve Televizyon Üst Kurulu idari ve mali özerkliğe sahip tarafsız bir kamu tüzel kişiliği olup; Anayasa, Kanunlar ve ilgili mevzuatta kendisine verilen görev ve yetkileri kendi sorumluluğu altında bağımsız olarak yerine getirdiğini belirtti. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu yayın kuruluşları arasında ayrım gözetmediği ve bütün yayın kuruluşlarına eşit mesafede olmaya özen gösterdiği belirtilen açıklamada, "Televizyonlarda yayınlanan tütün ürünlerinin gösterimi ile ilgili olarak Üst Kurul tarafından 4207 Sayılı Kanun kapsamında 155 kez idari para cezası uygulanmıştır. İdari para cezaları uygulanan kuruluşlardan bazılarına sadece 10'un üzerinde müeyyide uygulanmış, bu kapsamda Halk TV'ye ise tebligatı yapılmış olan 2 kez idari para cezası müeyyidesi uygulanmıştır. Haberde geçen Samanyolu Haber logolu medya hizmet sağlayıcıya, sigara görüntüleri yayınladığı için düzenlenen izleme ve değerlendirme raporu Üst Kurul gündeminde olup, gündem yoğunluğu nedeniyle henüz görüşülememiştir. Bu nedenle de Üst Kurulca görüşülememiş olan bir rapor hakkında müeyyide uygulanmadığı haberi gerçekleri yansıtmamaktadır" denildi.

RTÜK, bazı yayın organlarında yer alan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in, RTÜK'ü ziyaretinde Halk TV ve Ulusal Kanal nedeniyle RTÜK'ü uyardığına ilişkin haberlerinde gerçek dışı olduğu bildirerek, Tekin'in Üst Kurul Başkan Vekili Prof. Dr. Hasan Tahsin Fendoğlu'nu nezaket ziyaretinde bulunduğunu belirtti. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel RTÜK'den, Stv Haber'deki Sigara Görüntülerine Müeyyide Uygulanmadığı Haberine Yalanlama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement