Rus Festivali Maslenitsa Londra'da Kutlandı - Son Dakika
Dünya

Rus Festivali Maslenitsa Londra'da Kutlandı

Baharın gelişinin kutlandığı geleneksel Rus festivali Maslenitsa Londra'nın kalbi Trafalgar Meydanı'nda konserlerle kutlandı.

16.03.2013 18:23

Baharın gelişinin kutlandığı geleneksel Rus festivali Maslenitsa Londra'nın kalbi Trafalgar Meydanı'nda konserlerle kutlandı.

Festival, geleneksel Rus lezzetlerinin ve Rusya'ya özgü kültürel öğelerin sergilendiği stantlarıyla, yağmura rağmen büyük ilgi gördü. İngiltere'de yaşayan Rus vatandaşlarının yanısıra çok sayıda Londralı da

stantları ziyaret ederek festivale yoğun katılım gösterdi.

Kent bölgesinden festivale katılmak için Londra'ya geldiğini söyleyen Collin Downer, "Arkadaşlarım Rus kökenli. Onlarla birlikte festivale katılarak Rus yemeklerini tatmak ve diğer etkinlikleri takip etmek için geldik. Yemekleri çok sevdim, iyi vakit geçiriyoruz" yorumunda bulundu.

Ukraynalı Lada ise, "Rus kökenliyim ama bu festivale daha önce hiç katılmamıştım. O yüzden bu yıl festivale gelmenin iyi bir fikir olduğunu düşündüm. Gerçekten keyif verici" diye konuştu.

Uzun yıllardır Londra'da yaşadığını söyleyen Rus Nicola ise, "Maslenitsa'yı ilk kez kutluyorum. Dolayısıyla kendi kültürümü Londra'da yaşamak beni çok mutlu etti" ifadelerini kullandı.

Bu arada, Rus müzik ve tiyatro grupları canlı sahne performanslarıyla dinleyicilere keyifli anlar yaşattı. Festival bir hafta sürecek. - LONDRA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Rus Festivali Maslenitsa Londra'da Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement