Rusya'da Kurban Bayramı - Son Dakika
Güncel

Rusya'da Kurban Bayramı

Rusya'nın başkenti Moskova'da yaşayan Müslümanlar, bayram namazını kılmak için sabahın erken saatlerinden itibaren camileri doldurdu.

04.10.2014 11:06  Güncelleme: 11:15

Rusya'nın başkenti Moskova'da yaşayan Müslümanlar, bayram namazını kılmak için sabahın erken saatlerinden itibaren camileri doldurdu. Camilerde yer bulamayan Müslümanlar, namazlarını sokakta kıldı.

Moskova kent merkezindeki 4 cami ile çevresinde bayram namazı için oluşturulan 4 noktada sıkı güvenlik önlemleri alındı. Başkentte yaşayanlar, yer bulabilmek için sabahın ilk saatlerinden itibaren Moskova Merkez Camisi'ne akın etti. Yoğun ilgi gösterilen caminin çevresindeki sokaklar da önceden kapatılarak namaz için hazırlandı. Camiye ve namaz kılınacak alanlara girecekler, önce metal detektörden, daha sonra da detaylı üst aramasından geçirildi. Camide yer bulamayan vatandaşlar, sokaklarda tramvay rayları ve kaldırımlar dahil namaz kılmaya uygun her noktayı doldurdu.

Merkez Camisi'ndeki bayram hutbesinde Müslüman toplumlarda Kurban Bayramı'nın önemi ve hac vazifesinden bahsedildi. - Moskova

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Rusya'da Kurban Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement