Rusya'nın Kredi Notunun Düşürülmesi - Son Dakika
Ekonomi

Rusya'nın Kredi Notunun Düşürülmesi

Kremlin Basın Sözcüsü Peskov: "Büyük şirketlerin, gerçekleri yansıtmayan kredi notlarına göre hareket edeceğini düşünmüyorum.

27.01.2015 15:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kremlin Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov, Standard & Poor's (S&P), Rusya'nın kredi notunu düşürmesine ilişkin, "Karar, Rusya ekonomisinin gerçek durumunu yansıtmıyor, angaje ve direktifle alınmış bir karar" dedi.

Peskov, Rus basınına yaptığı açıklamada, S&P'nin, Rusya'nın "BBB-" olan kredi notunu "yatırım yapılamaz" seviye olarak kabul edilen "BB+"ya düşürmesini değerlendirdi.

Büyük şirketlerin, "gerçekleri yansıtmayan" kredi notlarına göre hareket edeceğini düşünmediğini belirten Peskov, "Bu karar Rusya ekonomisinin gerçek durumunu yansıtmıyor, angaje ve direktifle alınmış bir karar" dedi.

S&P'den yapılan yazılı açıklamada, Rusya'nın kredi notunun "BBB-"den "BB+"ya çekildiği belirtilerek, karara gerekçe olarak ülkenin zayıflayan parasal esnekliği gösterilmişti.

Kuruluş, 23 Aralık 2014'te yaptığı son değerlendirmede, Rusya'nın kredi notunu negatif izlemeye alırken, esnek döviz kuru rejiminin zayıflaması durumunda ülkenin kredi notunun düşürülebileceği uyarısını yapmıştı. - Moskova

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Rusya'nın Kredi Notunun Düşürülmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement