Rusya: Petrol Fiyatları 60 Doların da Altına Düşebilir - Son Dakika
Ekonomi

Rusya: Petrol Fiyatları 60 Doların da Altına Düşebilir

Rusya: Petrol Fiyatları 60 Doların da Altına Düşebilir

Rusya'nın petrol devi Rosneft'in Başkanı İgor Seçin, gelecek yılın ortasına kadar petrolün varil fiyatının 60 doların da altına düşebileceği uyarısında bulundu.

28.11.2014 09:01  Güncelleme: 17:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avusturya gazetesi Die Presse'ye konuşan Rusya'nın petrol devi Rosneft'in Başkanı İgor Seçin, "Biz petrol varil fiyatlarının 60 dolar ya da daha altına düşmesini bekliyoruz. Ancak bu gelecek yılın ortası ya da yıl sonunu bulur" dedi.

RUSYA ÜRETİMİ AZALTABİLİR

OPEC zirvesi öncesi Viyana'da petrol üreticisi ülkelerin temsilcileri ile görüştüğünü belirten Seçin, petrol fiyatlarının düşük kalmaya devam etmesi durumunda, Rusya'nın bir kısım projeleri durdurarak günlük üretim kapasitesini 200-300 bin varil düşürebileceğini belirtti.

KRİZ PİYASAYI ŞEKİLENDİRECEK

ABD'nin kaynaklarına bağlı olarak 2025 sonrası üretim kapasitesinde düşüş yaşayacağı öngörüsünde bulunan Seçin, "Bu kriz durumunda bir kısım şirketler düşük fiyatlarla operasyonlarına devam edemeyecek. Kriz piyasanın yeniden şekillenmesine neden olacak" diye konuştu.

PETROLUN GELECEĞİNİ ANLATTI

Üretimin artmasının fiyatların düşmesinde en önemli etken olduğunu belirten Seçin, "Pratikte tüm uzmanlar 2017-2025 döneminde üretimin tavan yapacağını düşünüyor. 2025 sonrası ise üretim düşmeye başlayacak. Şu an ABD'nin üretim artışı fiyatları yükseltiyor, gelecekte üretim azalması da yükselmesine neden olacak" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Rusya: Petrol Fiyatları 60 Doların da Altına Düşebilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • Beyin Bedava: İsterse 40 dolara düşsun türkiyede gene 4.500 assagiya düşmez.Durmak yok yolmaya devam 12 0 Yanıtla
  • yavuz öztürk: şehiriçi halen 2, 10 kuruş alıyo nası düşüş bu 10 0 Yanıtla
  • hasan t.: Petrol yoksa amerika'da yok ortadoğuda o zaman . . . 8 1 Yanıtla
  • kerem: İsterse bedava verin başımızdakiler kolay para kazanmak için petrolden vergi alıp bizi soyarlar yinede. Kazananlardan vergi alsınlar ya bir sürü yeni zenginlerimiz oldu nurtopu gibi. eskilerle beraber vergilerini verseler devlet parayı koyacak yer bulamaz ama küçük kazanan esnafda vergi vermiyorki bu ülkede zaten allah bu seçimnlerin cezasını versin seçim diye oluyor tüm bozukluklar. :( 4 1 Yanıtla

Advertisement