Sabancı Suikastı Sanığı İsmail Akkol Yine Savunma Yapmadı, Süre İstedi - Son Dakika
Güncel

Sabancı Suikastı Sanığı İsmail Akkol Yine Savunma Yapmadı, Süre İstedi

Sabancı Suikastı Sanığı İsmail Akkol Yine Savunma Yapmadı, Süre İstedi

Dha İSTANBUL - SABANCI SUİKASTI SANIĞI İSMAİL AKKOL YİNE SAVUNMA YAPMADI, SÜRE İSTEDİ (arşiv)Tutuklu sanık İsmail Akkol, yakalandıktan sonra 3. kez çıktığı hakim karşısında savunma yapmak için yine süre istedi.

22.06.2016 15:20

Dha İSTANBUL - SABANCI SUİKASTI SANIĞI İSMAİL AKKOL YİNE SAVUNMA YAPMADI, SÜRE İSTEDİ (arşiv)

Tutuklu sanık İsmail Akkol, yakalandıktan sonra 3. kez çıktığı hakim karşısında savunma yapmak için yine süre istedi.

Sanığa süre veren mahkeme heyeti, sanık Akkol'un gelecek celsede savunma yapmadığı taktirde "susma hakkını" kullanmış ya da "savunma hakkını kötüye kullanmış" olarak değelendirilebileceği hususunda ihtarda bulundu.

Akkol'un tahliye talebini de reddeden mahkeme heyeti duruşmayı 26 Eylül'e erteledi.

Haber: Serpil KIRKESER/ İstanbul, DHA

Sabancı Suikastı Davası sanığı, terör örgütü DHKP-C üyesi İsmail Akkol'un yakaladıktan sonra 3. kez hakim karşısına çıktı.

İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 18. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, Silivri Cezaevi'nden getirilen sanık İsmail Akkol ve avukatları hazır bulundu. Sabancı ailesini duruşmada avukat Vehbi Kahveci temsil etti. Mahkeme Başkanı Fikret Demir, Fahriye Erdal hakkındaki yakalama emrinin infaz edilemediğinin anlaşılığını tutanaklara geçirdi.

"SALONDA ALENİYET SAĞLANAMAMIŞTIR"

Sanık Akkol'un avukatı Özgür Yılmaz, "Hukuk Fakültesi öğrencileri salona alınmamıştır. Onların alınmasını talep ediyoruz. Ayrıca salonda silahlı olduğunu gördüğüm insanlar (polis) vardır, çıkarılmasını talep ediyorum. Salonda aleniyet sağlanamamıştır. Bununla ilgili karar verilmesini talep ediyorum" dedi. Avukat Özgür ile mahkeme başkanı arasında duruşmaya izleyici alınması konusunda başlayan tartışma bir süre devam etti. Tekrar söz alan Avukat Yılmaz, "Salonda sadece 2 sanğın yakını vardır. Gerisi polistir" diye konuştu.

"DURUŞMA SALONUNDA ALENİYET SAĞLANMIŞTIR"

Mahkeme heyeti, salonda yaklaşık 15 kişi ve ayrıca sivil polis memurlarının olduğunu belirterek, duruşmada aleniyetin sağlandığını, salondaki güvenliğinde düşünülerek daha fazla izleyicinin alınmasının reddine karar verdi.

"SAVUNMA YAPMAK İÇİN TARAFIMA SÜRE VERİLMESİNİ İSTİYORUM"

Söz alan İsmail Akkol, duruşmaya ailesinin ve dostlarının alınmadığını söyleyerek, "Dostlarımı salona almıyorsunuz, sonra da güvenlik diyorsunuz. Beni tanıyan dostlarımı burada görmek istiyorum. Mahkemeyi protesto ediyorum. Ayrıca dava dosyasını 2 hafta önce aldım. Dosya yaklaşık 3 bin sayfa civarındadır. Savunmamı hazırlamam için tarafıma süre verilmesini istiyorum" dedi. 5 aydır tutuklu olduğunu söyleyen Akkol, "Cezaevinde 5 aydır kendi yüzümü görüyorum ve kendi sesimi duyuyorum. Tecritteyim" diye konuştu.

"MÜVEKKİLİMİN TAHLİYESİNE KARAR VERİLMESİNİ İSTİYORUM"

Akkol'un Avukatı Özgür Yılmaz da, "Dava dosyası kalabalık olduğu için inceleyemedik. Müvekkilimin kaçma şüphesi bulunmamaktadır. Müvekkilmin tahliyesine karar verilmesini istiyorum" dedi.

SANIĞA SÜRE VERİLDİ

Dava dosyanın dijital olarak sanığa gönderilmesine karar veren mahkeme heyeti, esas hakkında savunmasını hazırlaması için sanığa gelecek celseye kadar süre verdi. Sanığa 4 Şubat ve 6 Nisan 2016 tarihlerinde savunma yapması için süre verildiğini hatırlatan mahkeme heyeti, sanığın gelecek celsede savunma yapmadığı taktide susma hakkını kullanmış ya da savunma hakkını kötüye kullanmış olarak değelendirilebileceği hususunda ihtarda bulundu.

TAHLİYE TALEBİ REDDEDİLDİ

Dosyayı inceleyebilmesi için sanığa imkan sağlanması hususunda cezaevine müzekkere yazılmasına karar veren mahkeme heyeti, kuvvetli suç delillerinin bulunmuş olması ve sanığın suç tarihinden itibaren uzunca bir süre kaçtıktan sonra yakalandığını hatırlattı. Sanığın yeniden kaçma ihtimali birlikte değelendirildiğinde tutuklama şartlarının devam ettiğini belirten mahkeme heyeti, adli kontrol hükümlerinin de yetersiz kalacağı kanaatiyle sanık İsmail Akkol'un tutukluluk halinin devamına hükmetti.

Duruşma 26 Eylül saat 10.00'a ertelendi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sabancı Suikastı Sanığı İsmail Akkol Yine Savunma Yapmadı, Süre İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement