Sadi Tekkesi'nin İlk Ziyaretçileri Minikler Oldu - Son Dakika
Yerel

Sadi Tekkesi'nin İlk Ziyaretçileri Minikler Oldu

Sadi Tekkesi\'nin İlk Ziyaretçileri Minikler Oldu

Samsun’da geçen günlerde açılışı yapılan Sadi Tekkesi Kuva-i Milliye Ruhu, Şehit ve Gazi Müzesi ilk ziyaretçilerini ağırladı.

02.12.2016 15:06

Samsun'da geçen günlerde açılışı yapılan Sadi Tekkesi Kuva-i Milliye Ruhu, Şehit ve Gazi Müzesi ilk ziyaretçilerini ağırladı.

Kısa bir süre önce faaliyete geçen Sadi Tekkesi Kuva-i Milliye Ruhu, Şehit ve Gazi Müzesi, ziyaretçilere kapılarını açarak ilk ziyaretçileri ilkokul çocukları oldu. Ziyaretlerin grup halinde gelenlere randevulu sistemle olduğunu belirten Müze Görevlisi Sanat Tarihçisi Ayhan Çırak, "Müzemizi ilk olarak Gazi Paşa İlkokulu öğrencileri ziyaret etti. Müze kompleksimiz, haftanın her günü 08.00 - 17.00 saatleri arasında vatandaşlarımızın ziyaretine açıktır. İç dizayn ve tefriş çalışmaları tamamlanan kompleks müzemizde teknolojik olanaklardan azami seviyede faydalanılmaktadır. Kompleksi oluşturan binalarda işlenen ve anlatılan konular, hikayeler tematik müzemizin temelini oluşturmaktadır" dedi.

Müze hakkında bilgi veren Çırak, "Tematik müze kompleksimiz, tekke binası, anıevi, diaromik (şehitler) müze, kantin ve tuvaletler ile farklı ebatlarda 5 adet avludan teşekküldür. İlk etapta, Sadi Tekkesi tek başına bir müze olarak düşünülmüş ve restorasyonu tamamlanmışsa da daha sonra ortaya atılan farklı fikirlerle, bir şehit ve gazi anıevi ile diaromik müzenin de olması gerektiği düşüncesi kabul görmüştür. Buna bağlı olarak, tekkenin karşısında yer alan bağdadi tarzındaki ev kamulaştırılmış ve restorasyonu tamamlanmıştır. Bu bina anıevi olarak düzenlenmiştir. Anıevinin güneybatısına ise, diaromik alan inşa edilmiştir. Böylelikle geri kalan alanlar, arazinin de vermiş olduğu zaruretle, farklı ebatlardan oluşan ve bir seki şekli görüntüsü veren avlularla doldurulmuştur. Bunların dışında, en üst avluda tuvaletler, kafeterya ve müştemilatı da mevcuttur" diye konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sadi Tekkesi'nin İlk Ziyaretçileri Minikler Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement