Safra Kesesinden Yüzlerce Taş Çıktı - Son Dakika
Güncel

Safra Kesesinden Yüzlerce Taş Çıktı

Safra Kesesinden Yüzlerce Taş Çıktı

Uşak'ta karın ağrısı şikayetiyle hastaneye giden 67 yaşındaki İsmail Cengiz'in safra kesesinden ameliyatla 305 taş çıkarıldı.

20.01.2016 15:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uşak'ta karın ağrısı şikayetiyle hastaneye giden 67 yaşındaki İsmail Cengiz'in safra kesesinden ameliyatla 305 taş çıkarıldı.

Uzun süredir karın ağrısı şikayeti olan İsmail Cengiz, dün Medical Park Uşak Hastanesi'ne başvurdu. Yapılan muayene sonrası ultrasonu çekilen Cengiz'in safra kesesinde taş tespit edildi. Genel Cerrahi Uzmanları Op. Dr. Güvenç Diner ve Op. Dr. Bartu Badak'dan oluşan ekip tarafından Cengiz, ameliyata alındı. Kapalı sistemle yapılan ve bir saat süren ameliyat sonunda Cengiz'in safra kesesinden 305 taş çıkarıldı.

305 TAŞ AMELİYATLA ALINDI

Ameliyatı gerçekleştiren doktorlar, "Safra kesesi ameliyatlarında genellikle en fazla 3 ile 10 arasında taş çıkar. Yaptığımız tetkikler sonucunda hastamızın safra kesesinin taşlarla dolu olduğunu gördük ve kapalı yöntemle ameliyata aldık. Hastamızın açtığımız safra kesesinde irili ufaklı 305 taş çıkardık. Ameliyattan sonra o kadar taşı bir arada görünce biz de çok şaşırdık. Hastamızın genel durumu gayet iyi. Safra kesesindeki taşlar zamanında alınmazsa sarılık, kanser ve ölümcül iltihaba yol açabilirdi. Hastamızı bir gün gözetim altında tuttuktan sonra taburcu edeceğiz" dedi.

TEŞEKKÜR ETTİ

Karın ağrısıyla gittiği hastanede ameliyata alınan ve safra kesesinden 305 taş çıkarılan İsmail Cengiz, daha iyi hissettiğini belirterek teşekkür etti. Sağlığına kavuşan Cengiz, "Uzun yıllardır yoğun bir mide problemi yaşıyordum, son 15 gündür ise kullandığım ilaçlara rağmen geçmeyen ağrılarım vardı. Saframdaki taşlardan haberim yoktu. Bu kadar taşa, ben de ailem de şaşırdık. Doktorlarımız ameliyatla beni rahatlattı. Çok şükür, ağrım, sancım hiçbir şeyim kalmadı" dedi. - Uşak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Safra Kesesinden Yüzlerce Taş Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement