Safranbolu, Trafik Kültürüyle Fark Oluşturacak - Son Dakika
Yerel

Safranbolu, Trafik Kültürüyle Fark Oluşturacak

Safranbolu, Trafik Kültürüyle Fark Oluşturacak

Safranbolu Emniyet Müdürlüğü, hazırladığı Önce Yaya projesi kapsamında trafik kültürü oluşturacak.

21.06.2014 12:19  Güncelleme: 12:41

Safranbolu ilçesinde Emniyet Müdürlüğünce hazırlanan "Önce Yaya" projesi kapsamında "trafik kültürü" oluşturulması amaçlanıyor.

Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından destekleneceğini söyledi.

Projenin bütçesinin 97 bin 440 lira olduğunu, pilot mahalleler belirleneceğini belirten Bulacak, şöyle konuştu:

"Örnek trafik ilçesi algısı da oluşturmayı hedefliyoruz. Toplumsal bir sorun olarak her an gündemimizde bulunan trafik ihmal ve ihlallerinin asgari seviyelere indirilmesi, toplumsal duyarlılığın artırılması, her yaştaki yol kullanıcısının trafik olgusuna katılması ve güvenli bir trafik kültürü oluşturularak trafikte önceliğin yayalara ait olduğu, özellikle yayaların kullanımına ayrılmış olan yaya geçitlerinin ve yaya kaldırımlarının sadece yayalarca kullanımının sağlanması, yayaların karışmış olduğu kazaları engellemek amacıyla faaliyetlerde bulunulacaktır" diye konuştu.

Proje kapsamında emniyet personellerinin ve görevlilerin eğitileceğini vurgulayan Bulacak, şöyle devam etti:

"Trafik materyallerinin tanınırlık ve görünürlük faaliyetleri, seyyar trafik eğitim parklarında okul öncesi ve 1. sınıf öğrencilerine trafik eğitimin verilmesi, yaşam tüneli uygulama yönteminin temini, yaya önceliği ve güvenliği hakkında eğitim seminerlerinin verilmesi, trafik platformunun oluşturulması projemizin faaliyetleri arasında yer alıyor."

Proje faaliyetleri için Emniyet Müdürlüğü ile BAKKA arasında düzenlenecek sözleşmeden sonra başlanacağını kaydeden Bulacak, şu ifadelere yer verdi:

"Trafik toplumsal öğretilerin en başında gelen kavramlardan bir tanesidir. Bu kavram trafikte görev alan bütün elemanları doğrudan veya dolaylı olarak etkileyebilen ve hayati önem taşıyan kültürel bir değerdir. Bu konuda bilinçlilik çalışmaları dünyada gelişmiş ülkelerde oldukça üst düzeyde seyretmektedir. Bilinçlendirme çalışmalarının meyvesi olarak, bu toplumlarda trafik kültürü oluşmuş, kazalar azalmış ve trafikteki saygı ve sevginin artması sonucunda stresli ve agresif yolculukların yerini sakin ve kurallı öğretiler almıştır." - Karabük

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Safranbolu, Trafik Kültürüyle Fark Oluşturacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement