Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Açıklaması

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sanatçı Kayahan'ın vefatına ilişkin "Hele hele bizim kuşağın en çok sevilen sanatçısı. Kendisini de çok uzun süredir birebir tanıyan biri olarak gerçekten üzüldüm" dedi.

03.04.2015 12:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sanatçı Kayahan'ın vefatına ilişkin "Hele hele bizim kuşağın en çok sevilen sanatçısı. Kendisini de çok uzun süredir birebir tanıyan biri olarak gerçekten üzüldüm" dedi.

Müezzinoğlu, "e- Nabız" sisteminin tanıtım toplantısının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Kayahan'a Allah'tan rahmet dileyen Müezzinoğlu, "Hele hele bizim kuşağın en çok sevilen sanatçısı. Kendisini de çok uzun süredir birebir tanıyan biri olarak gerçekten üzüldüm. Kaybından dolayı büyük üzüntü duyduğum bir sanatçı. Geçtiğimiz cuma kendisini hastanede ziyarete gitmiştim. Değerli eşiyle görüşmüştüm, hekim arkadaşlarla sürekli iletişim halindeydim. Yaklaşık 1,5 ay önce evinde de ziyaret etmiştim kendisini. Neticede kaybettik, Allah'tan rahmet diliyorum, mekanı cennet olsun. Güzel insandı. Eşine, kızına, ailesine ve sevenlerine başsağlığı ve sabırlar diliyorum" diye konuştu.

"Gribal enfeksiyonlar azaldı"

Müezzinoğlu bir gazetecinin, "Domuz gribinden ölümler devam ediyor. Bu sene aşılarla ilgili bir sıkıntı yaşandı mı acaba?" sorusuna şu karşılığı verdi:

"Esasında griple ilgili defaatle açıklamalarda bulundum. Dünyanın hiçbir yerinde viral enfeksiyonlarla ilgili birebir ve yüzde yüz etkin tedavi yöntemi yok. Burada önemli olan tedbirlerimizi artırabilmek. Birey olarak almamız gereken tedbirlerin en önemlisi ise hijyen, temiz ortam, kalabalık ortamlardaki enfeksiyon risklerinden uzak durabilmek, sağlıklı beslenmek bir de gribal enfeksiyon hissettiğimiz anda istirahatimize önem vermek. Sağlık Bakanlığı olarak bizim de vatandaşımızın yanında olmak, ağrı ve riskli vakalarımıza ilave olabilecek diğer sağlık sorunlarını yakından takip ederek, direnci düşüren diğer etkenleri olabildiğince minimize etmek gibi görevimiz ve sorumluluğumuz var. 2014 sonunu grip enfeksiyonları açısından sorunsuz atlattık. Özellikle bu yıl şubat ve mart aylarında bir yoğunluk yaşandı, pik yaptı. Durağan bir dönemi geçirdi, şu anda da iniş döneminde."

"Grip, yakında kamuoyunun gündeminden düşecek"

Grip nedeniyle hastanelerde yatan hasta sayısının son bir haftada yarıdan daha fazla azaldığını belirten Müezzinoğlu, hafta içinde veya gelecek hafta pik döneminin biteceğini beklediklerini söyledi.

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu ölü sayısındaki son durumun sorulması üzerine, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Sayısal verilerden ziyade bizim hastanelerimizde her gün yaklaşık 130 civarında insanımızı değişik nedenlerle kaybediyoruz. Neticede hastalık ve hastalık sonrası kayıplarımız oluyor. O nedenle her gün 'Şu kadar ölüm oldu, her gün trafik kazalarında onlarca ölümüz oluyor' diyerek kamuoyunu da telaşa veya bir hastalığın paniğine götürmemek lazım. Burada yapmamız gereken tedbirlerimizi almak. Bakanlık olarak haftalık açıklamalarımızı yapıyoruz. Yoksa günlük hasta ve ölüm sayısıyla kamuoyunu paniğe itmeyi doğru bulmuyorum. O nedenle kamuoyundan istediğim şey; tedbirli olalım. Süreç artık kamuoyunun gündeminden düşecek noktaya ulaştı."

Kök hücre tedavisi ve kas hastalığı

Mehmet Müezzinoğlu, başka bir gazetecinin, Kas Hastası Gönüllüleri Derneği üyesi bir grubun Sağlık Bakanlığı önünde toplanmasına ilişkin sorusunu şöyle yanıtladı:

"Bu anlamda dünyanın bilimsel olarak kabul ettiği bir tedavi yöntemi yok, ilacı da yok. Kök hücreyle ilgili bilimsel denemeler de çok sınırlı. O denemelerden pozitif sonuç alınan vaka sayısı bilim kurullarınca gerek dünyada gerek dünya bilim kurullarınca kabul edilmiş yöntem yok. Vakaları deneme olarak son 4 yıldır sınırlı sayıda kök hücre denemesine aldıklarımız var. Onlardan da yine bizim kurullarında pozitif netice aldığımız sonuçlar ne yazık ki yok. Biz, hastalarımızla devamlı görüşüyoruz. Dün de görüştük. Hasta, anne ve baba psikolojisidir, ümit dünyasıdır. Bütün bunlarda kendi istedikleri gibi olsun diye bir umut peşinde koşuyorlar. Halbuki tıp, bir bilimi gerektirir."

Elektrik kesintisi ve aşıların durumu

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Elektrik kesintisinde aşıların durumuyla ilgili açıklama yapılmıştı, sizin ağzınızdan da duymak isteriz, bu anlamda bir sıkıntı var mı?" sorusu üzerine "Bizim gerek jeneratör sistemi gerekse de enerji kaynakları anlamında hiçbir sorunumuz yok. Soğuk zincirinde ve sağlıklı aşı sistemimizde bir sorun yaşamadık. Aşıların korunması anlamında yüzde yüz bir noktadayız" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement