Sağlık Bakanlığı: (Hastanedeki Ebola Alarmı) Sıtma Ön Tanısı Konulmuştur - Son Dakika
Güncel

Sağlık Bakanlığı: (Hastanedeki Ebola Alarmı) Sıtma Ön Tanısı Konulmuştur

Sağlık Bakanlığı: (Hastanedeki Ebola Alarmı) Sıtma Ön Tanısı Konulmuştur

Sağlık Bakanlığı, Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'nde dün akşam yaşanan "ebola alarmı" ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

16.10.2014 11:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanlığı, Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'nde dün akşam yaşanan "ebola alarmı" ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, ebola alarmına neden olan kadına sıtma ön tanısı konulduğu kaydedildi.

Açıklama şu şekilde:

"Marmara Eğitim ve Araştırma Hastanesinin Acil Servisine 15 Ekim 2014 tarihinde akşam saatlerinde 21 yaşında yabancı uyruklu bir kadın hasta, yüksek ateş, bulantı ve karın ağrısı şikayetiyle başvurmuştur. Hasta, 20 gün önce Fildişi Sahilleri'nden İstanbul'a geldiği anlaşıldığından ebola ve sıtma dahil diğer enfeksiyon hastalıkları yönünden değerlendirmek için tetkikleri yapılmış ve sıtma ön tanısı konulmuştur. Hasta, ileri tetkik ve tedavi için Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilmiştir. Ayrıca hastanenin Acil Servisinde tedbir amacıyla kısa süreliğine hizmete ara verilmiştir. Hastane acil servisi dezenfeksiyon işlemleri tamamlandıktan sonra yeniden hizmet vermeye başlamıştır" - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sağlık Bakanlığı: (Hastanedeki Ebola Alarmı) Sıtma Ön Tanısı Konulmuştur - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement