Sağlık-Sen Kayseri Şube Başkanı Doğan Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Sağlık-Sen Kayseri Şube Başkanı Doğan Açıklaması

Sağlık-Sen Kayseri Şube Başkanı Faruk Doğan, "Devletin en tepesinin, cumhurbaşkanımızın talimatına rağmen iki yıldır yıpranma payı hakkını vermeyen bürokrasinin, emek hazımsızlığı yaşadığını düşünüyoruz" dedi.

29.07.2015 13:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık-Sen Kayseri Şube Başkanı Faruk Doğan, "Devletin en tepesinin, cumhurbaşkanımızın talimatına rağmen iki yıldır yıpranma payı hakkını vermeyen bürokrasinin, emek hazımsızlığı yaşadığını düşünüyoruz" dedi.

Doğan, İl Sağlık Müdürlüğü önünde yaptığı açıklamada, 1 Ağustos'tan itibaren hükümet ile yetkili sendika olarak toplu sözleşme masasına oturacaklarını söyledi.

Risk altında işlerini yapmaya çalıştıklarını belirten Doğan, "Fiziksel, kimyasal, biyolojik ve psiko-sosyal tabanlı riskler nedeniyle sağlık, en tehlikeli işler kategorisinde yer alıyor. Üstüne her geçen gün artan şiddet belasının da mağdurları olmaya devam ediyoruz. Terörün sağlık çalışanları ve kurumlarını vahşice hedef aldığı günler yaşıyoruz. Bütün bu olumsuzluklara rağmen sağlık hizmetlerini aksatmadan, hiçbir tehdide boyun eğmeden hem devletimizin hem de mesleğimizin onuruna sahip çıkarak görevimizi yerine getiriyoruz" diye konuştu.

Doğan, bunun karşılığında da devletten sağlıklı, huzurlu ve hakkaniyetli çalışma koşullarının temin edilmesini istediklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Ancak maalesef ortaya konulan fedakarlığa rağmen, sergilenen bürokratik duyarsızlık, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarını yaralamaktadır, umudumuzu kırmaktadır. Biz bugüne kadar sergilenen duyarsızlığı Kamu İşveren Kurulunun yakalandığı bir hastalık olarak görüyoruz. Devletin en tepesinin, cumhurbaşkanımızın  talimatına rağmen iki yıldır yıpranma payı hakkını vermeyen bürokrasinin emek hazımsızlığı yaşadığını düşünüyoruz."

Doğan, Sağlık-Sen olarak toplu sözleşme masasına 90'ın üzerinde taleple gittiklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sağlık-Sen Kayseri Şube Başkanı Doğan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement