Sağlık-Sen Meslektaşlarına Yapılan Saldırıyı Kınadı - Son Dakika
Güncel

Sağlık-Sen Meslektaşlarına Yapılan Saldırıyı Kınadı

Sağlık-Sen Meslektaşlarına Yapılan Saldırıyı Kınadı

Sağlık-Sen üyeleri, meslektaşlarına yapılan saldırıyı kınadı.

20.01.2015 12:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık-Sen üyeleri, meslektaşlarına yapılan saldırıyı kınadı.

Manisa'da, geçen cuma akşamı alkollü olduğu iddia edilen dört kişi Manisa Devlet Hastanesi Acil Servisinde görevli sağlık memuru Mehmet Ezer ve Ali Dönmez'i darp etti.

Olay, 16 Ocak Cuma akşamı Manisa Devlet Hastanesi Acil Servisinde meydana geldi. İddialara göre, alkollü 2 kadın ve 2 erkek, acil serviste görevli sağlık memurları Mehmet Ezer ve Ali Dönmez'e biber gazı ve kesici aletlerle saldırarak darp etti.

Sağlık-Sen Manisa Şubesi üyeleri, meslektaşlarına yapılan saldırıyı hastane bahçesinde protesto ederek kınadı. Protestoya hastane çalışanları da katıldı. Sağlık-Sen Manisa Şubesi Başkanı Mustafa İrğat, şehir magandalarıın maalesef Manisa'da yine terör estirdiğini belirterek "Manisa Devlet Hastanesi Acil Servisini basarak kesici aletten biber gazına o an hastanedeki hastaların can sağlığını da yok sayan, sağlık personeline ise öldüresiye saldıranları şiddetle kınıyor bu yaptıklarının cezasız kalmamasını diliyoruz" dedi.

Sağlıkta şiddetin ulaştığı noktanın artık dayanılmaz boyutlara geldiğini kaydeden İrğat, şöyle konuştu: "Gecesini gündüzüne katıp çalışan, hizmet veren fedakar sağlık çalışanları takdir edilecekleri yerde şiddete maruz kalmaktadır. Şiddetin önüne geçmek için caydırıcı tedbirlerin alınması şart. Şiddet uygulayanların medya yoluyla teşhir edilmesi, hukuksal cezai işlem yapılması ve bu kişilerin belirli bir süreyle sağlık hizmetlerinden paralı faydalanması gibi önlemler caydırıcı olacaktır. Hasta memnuniyeti tabi ki çok önemli ama birileri hasta memnuniyeti zirveye taşıyalım derken sağlık personeli hakkını ve memnuniyetini unutmamalıdır. Memnuniyet olacaksa bu tek taraflı değil karşılıklı olmalıdır. Bu saldırıyı ve bundan önceki bütün saldırıları gerçekleştirenleri kınıyoruz."

Açıklamanın ardından "Sağlıkçıya kalkan eller kırılsın" sloganları atıldı. Protesto alkışlarla sona erdi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sağlık-Sen Meslektaşlarına Yapılan Saldırıyı Kınadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement