Sağlık ve Yeşiltepe Mahalleri İçme Suyu İnşaatı Temeli Atıldı - Son Dakika
Yerel

Sağlık ve Yeşiltepe Mahalleri İçme Suyu İnşaatı Temeli Atıldı

Sağlık ve Yeşiltepe Mahalleri İçme Suyu İnşaatı Temeli Atıldı

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ), Ergene ilçesi sınırları içerisinde kalan Sağlık ve Yeşiltepe mahallelerinde yapacağı içme suyu inşaatının çalışmalarına düzenlenen temel atma töreni ile resmen başladı.

04.05.2016 17:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ), Ergene ilçesi sınırları içerisinde kalan Sağlık ve Yeşiltepe mahallelerinde yapacağı içme suyu inşaatının çalışmalarına düzenlenen temel atma töreni ile resmen başladı.

Yeşiltepe Mahallesi Oğuzhan Caddesi üzerinde düzenlenen temel atma törenine CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel katıldı.

"BU SENEYİ YATIRIM YILI İLAN ETTİK"

Ergene ilçesi Sağlık ve Yeşiltepe Mahalleleri içme suyu inşaatı temel atma töreninde konuşan TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, "Bu seneyi TESKİ olarak yatırım yılı ilan ettik. İlçe ayırımı gözetmeden alt yapı yatırımlarımıza devam ediyoruz. Bu yatırımlarımızdan da en büyük payı alan ilçemiz, yeni ilçemiz Ergene oluyor" dedi.

"ÇALIŞMALAR ÇOK HIZLA İLERLİYOR"

"TESKİ olarak Ergene Belediyemizin yanındayız" diyen Başa, " Proje çalışmalarımız devam ediyor. İlk olarak 10 Ocak'ta Ergene'mizin iki büyük mahallesi olan Sağlık ve Yeşiltepe mahallelerimizin alt yapı, yağmur suyu ve kanalizasyon çalışmalarını başlattık, sizlerle beraber temelini attık ve bu çalışmalar çok hızlı bir şekilde ilerliyor. Şu ana kadar 10 kilometre civarında kanalizasyon ve yağmur suyu hattını döşemiş olduk. Bütün bu çalışmalar yapılırken, değerli belediye başkanımız özellikle yağmur suyu ve kanalizasyon çalışmaları başladı, içme suyu hatları da çok eski Ergene'de diyerek bunların da yenilenmesi için talepleri oldu, bu talebi Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımızın talimatı ile uygun gördük ve proje çalışmaları revize edildi. İller Bankası tarafından daha önce yapılmış olan Çorlu içme suyu projesinden Sağlık ve Yeşiltepe mahallerimizin kısmı bizim projeler daire başkanlığımız tarafından revize edilerek ihale hazırlıklarına başladık ve Ergene ilçesi Sağlık ve Yeşiltepe mahalleleri içme suyu inşaatı adıyla ihaleye çıktık" diye konuştu.

"YAKLAŞIK 7,5 MİLYON TL'LİK ÇALIŞMA"

"İhalesi yapılan işin sözleşme bedeli KDV dahil yaklaşık 7 milyon 491 bin 455 TL. Yaklaşık 7,5 milyonluk eseri, temeli altyapıyı buraya kazandıracağız" diyen TESKİ Genel Müdürü Başa, konuşmasını şöyle sürdürdü:

'3 Şubat 2016 tarihinde sözleşmesi imzalandı. Müteahhit firmaya 9 Şubat'ta teslim ettik ve çalışmalar başladı. İş bitim tarihi olarak 2 Ağustos 2017 tarihi gözüküyor, yani 540 gün verildi. Müteahhit firma ile görüşmeler yapıldı. İnşallah önümüzdeki seneye çok sarkıtmadan tamamlamak istiyoruz. Kazı çalışmalarımızın önemli bir kısmını bu yıl içerisinde tamamlayıp, önümüzdeki sene başında bu çalışmaları tamamlayıp, bitip, inşallah Ergene'nin Sağlık ve Yeşiltepe Mahallelerini sağlıklı içme suyuna kavuşturacağız. İş kapsamında, çeşitli çaplarda 140 milimetre ile 630 milimetre çapları arasında 63 bin 646 metre içme suyu şebeke hattı yapacağız. Yine bu kapsamda 3 bin 985 metre evsel şube yolu bağlantısı, 150 adet yangın hidrantı, 1 adet 5 bin metreküplük içme suyu deposu ki bunu tartışıyoruz, birini Marmaracık'ta da yapabiliriz. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. 1 adet terfi merkezi, 1 adet kor binası ve 1 adet bakiye klor ölçüm odası ve 5 adet de debimetre odası yapacağız. Komple bir içme suyu projesini Ergene ilçemizde gerçekleştirmiş olacağız. Böylece bu çalışma ile Yeşiltepe ve Sağlık Mahallesi'nde mevcut olan asbestli boruların yerine daha uzun ömürlü ve sağlıklı içme suyu hatlarını döşüyoruz. Sayın Başkanımızın bize bir talimatı var, görev döneminiz içerisinde Tekirdağ il genelinde asbestli boruların varlığına son vereceksiniz demişti. Biz de bugün, başkanımızın verdiği talimatı bir ilçemizde daha uygulamanın mutluluğunu yaşıyoruz. İşin projesi Çorlu Belediyesi zamanında yapılmıştı bu nedenle projenin yapımında emeği geçen Çorlu Belediye Başkanı ve ekibine de teşekkür etmek istiyorum. İller Bankası ile beraber hazırlandı. Çalışmalarımız başladı. Esasen Sağlık mahallesinde 2 kilometrelik hattı da döşemiş olduk. Projenin hayırlı olmasını diliyorum, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yapılan yatırımın Ergene'ye hayırlı olmasını diliyorum."

"ERGENE'YE NE YAPSAK YETMEZ"

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise yaptığı konuşmada, "Bundan yaklaşık 4 ay önce burada ilk temel atmayı yaparken yetmez demiştik. Çünkü Ergene'ye ne yapsak yetmez dedik. Bugün bir zarf daha açıyoruz. Bu zarfın adı da Ergene Yeşiltepe ve Sağlık mahallesi içme suyu hattı. Kanalizasyonu yapıyoruz, yağmur suyunu yapıyoruz ama bunun yanında içme suyunu da yapıyoruz. Ergene'nin sağlıklı içme suyunu sağlayın talimatı vermiştim" diyerek, bugün burada bunun mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

"BİZLERE GURUR YAŞATTINIZ 12 - 0 YAPTINIZ"

Düzenlenen törende konuşan CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer'de şöyle konuştu: "Büyükşehir Kanunu ile ilgili sıkıntılarımız vardı, çekincelerimiz vardı ve kanun tasarı aşamasındayken de yasalaşırken de bunları açıkça ifade ettik. Köylerde, mahallelerde, ilçelerde bunları paylaştık. Görüyoruz ki üzerinden 2 yıl geçmeden büyükşehirlerle ilgili tasarı çalışması yapıyorlar çünkü eksikler var. Bizler ona rağmen, bu kadar eksiliğe, yanlışa rağmen çok teşekkür ediyoruz, o gururu bizlere yaşattınız 12 - 0 yaptınız. Tüm eksikliklere rağmen, yasaya tasarıya rağmen bizler hizmet etmeye çalışıyoruz." - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sağlık ve Yeşiltepe Mahalleri İçme Suyu İnşaatı Temeli Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement