Sakarya'da İçme Suyu Çalışmaları - Son Dakika
Güncel

Sakarya'da İçme Suyu Çalışmaları

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, "Yaklaşık 45 milyonluk yatırımla Karasu ve Kocaali için 450 kilometre içme suyu hattı inşa ediyoruz.

11.07.2016 17:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, "Yaklaşık 45 milyonluk yatırımla Karasu ve Kocaali için 450 kilometre içme suyu hattı inşa ediyoruz. Kısa süre içerisinde kuzey bölge içme suyu yatırımının temelini atacağız. Projeyle Karasu ve Kocaali'de yaşayan hemşehrilerimizin musluklarından uzun yıllar bol, temiz, sağlıklı ve kesintisiz içme suyu akacak." dedi.

Toçoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, 16 ilçede 378 milyonluk altyapı yatırımının devam ettiğini söyledi.

Kentin güneyinde önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten Toçoğlu, "Şimdi de kuzeyde yeni bir çalışma başlatıyoruz. İnşallah kısa süre içerisinde kuzey bölge içme suyu yatırımının temelini atacağız. Hayırlı olsun." diye konuştu.

Toçoğlu, proje kapsamında bölgeye 450 kilometrelik içme suyu hattının inşa edileceğini dile getirerek, "Karasu ve Kocaali ilçelerimizin içme suyu geleceğini garanti altına alacak yatırımımızın ihalesi tamamlandı. İki ilçemiz için yeni bir içme suyu ağı oluşturacağız. 450 kilometre hat ve 3 içmesuyu deposu inşa edeceğiz. Karasu'nun tüm içme suyu altyapısı yenilenecek. Kocaali için yeni bir ana hat oluşturulacak. Yapımı süren Şerbetpınarı İçmesuyu Arıtma Tesisi ve proje aşamasındaki Çamdağı Barajı ile de entegre olacak yeni yatırımımızla şehrimizin kuzeyinde uzun yıllar içme suyunda sorun yaşanmayacak." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sakarya'da İçme Suyu Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement