Sakarya'daki Sağanak - Son Dakika
Yerel

Sakarya'daki Sağanak

Sakarya'nın Sapanca ilçesinde şiddetini artıran sağanak nedeniyle çok sayıda ev, tarla ve iş yeri sular altında kaldı.

30.09.2015 18:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya'nın Sapanca ilçesinde şiddetini artıran sağanak nedeniyle çok sayıda ev, tarla ve iş yeri sular altında kaldı.

Belediye ekiplerinin aralıksız çalışma yürüttüğü bölgede bazı vatandaşlar suları kendi imkanlarıyla tahliye etmeye çalıştı.

Dün akşam saatlerinde etkili olan sağanak, bugün şiddetini daha da artırdı. Sağanak nedeniyle ev, tarla ve iş yerlerini su basan vatandaşlar büyük zarara uğradı.

Sakarya Büyükşehir ve Sapanca belediyelerinin ekipleri sağanaktan etkilenen bölgelerde çalışmalarını sürdürürken Göl Mahallesi'nde oturan vatandaşlar evlerine dolan yağmur sularını tahliye etmek için çaba harcadı.

Tarlasını su basan Hidayet Coşar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün gece saatlerinde "çeşmeden boşalırcasına" yağmur yağmaya başladığını söyledi.

Sağanağın aralıklarla devam ettiğini belirten Coşar, "Yollar kapandı, yukarıdaki dereler patlamış. Menfez de ufak geldi, suyu atamadı. Atamadığı için de su şişme yaptı. Su şişince de sağa sola zarar vermeye başladı" diye konuştu.

Coşar, böyle bir sağanağın daha önce de yaşandığını ifade ederek "1999 depreminden önce de aynı şey olmuştu, çok felaketti. Buralara bayağı hasar verdi, hatta anlatılmayacak şekilde zarar verdi, çamur gelmişti. Bu sağanak bile az. Baya zarara uğradık" ifadesini kullandı.

53 yaşındaki Ayşe Çakmak da sağanağa uykuda yakalandığını kaydederek, "Yatakta yatıyordum. Kalktım ki lavabo tarafından su geldi. Bir anda doldu. Nasıl olduğunu ben de anlayamadım. Kapıdan bastı. Eşyaları bu kadar kaldırabildim. Neredeyse camdan içeriye de basacaktı. Epey zarara uğradık. Beyim de çalışamıyor, gözleri görmüyor" diye konuştu.

Evini su basan Zahide Göçmen ise büyük zarara uğradıklarını belirterek sağlam eşyası kalmadığını aktardı.

Yakındaki derenin birden taşması üzerine evleri su bastığını anlatan Göçmen, "O sırada evdeydik, hiçbir şeyimiz kalmadı. Birden taştı, neye uğradığımızı şaşırdık. Dizimize kadar su içindeydik" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sakarya'daki Sağanak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement