Sakarya Dolandırıcı Sahte Polisler Gerçek Polislere Yakalandı - Son Dakika
Güncel

Sakarya Dolandırıcı Sahte Polisler Gerçek Polislere Yakalandı

Sakarya Dolandırıcı Sahte Polisler Gerçek Polislere Yakalandı

Sakarya'da bir kadını kendilerini polis diye tanıtarak dolandıran iki genç, kadının komşusunun 'Onlar gerçek polis olamaz' diye emniyete ihbarda bulunması üzerine yakalandılar.

25.11.2014 15:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya'da bir kadını kendilerini polis diye tanıtarak dolandıran iki genç, kadının komşusunun 'Onlar gerçek polis olamaz' diye emniyete ihbarda bulunması üzerine yakalandılar. Gözaltına alınan iki sahte polisin Şanlı Urfa'dan telefonla dolandırıcılık yapmak üzere geldikleri belirlendi.

Alınan bilgilere göre yaşadıkları Şanlıurfa'dan dolandırıclık için Sakarya'ya geldikleri anlaşılan Ebubekir Alak (21) ve Mehmet Akkoyun (21), Adapazarı'nda yaşayan 55 yaşındaki N.M.K adlı kadını arayıp kimliğinin terör örgütünün eline geçtiğini söyledi. Daha sonra, terör örgütünün kadının kimlik bilgileri adına bankadan kredi çektiklerini söyleyen dolandırıcılar durumu düzeltmek için N.M.K'den bankadan bütün parasını çekerek, evindeki değerli eşyaları teslim etmesini istedi.

Dolandırıcılarla kadın arasındaki telefon konuşmasını duyan ve kendilerini polis olarak tanıtan kişilerin dolandırıcı olduğunu farkeden N.M.K'nin yan komşusu durumu hemen polis ekiplerine haber verdi. Kısa süre içerisinde olay yerine gelen Sakarya Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Şube Müdürlüğü ekipleri iki sahte polisin yerini tespit etti. Kadından istedikleri 50 bin lira yerine içi gazete kağıdı dolu çantayı almaya gelirken onları kıskıvrak yakaladı.

Gözaltına alınan Ebubekir Alak(21) ve Mehmet Akkoyun(21) 'in kısa bir süre önce de Eskişehir'de bir başka kişiyi aynı yöntemle 50 bin lira dolandırdıkları anlaşıldı.

Emniyetteki işlemlern ardından adliyeye sevk edilen iki sahte polis 'Biz kimseyi dolandırmadık, kandırıldık' diye cevap verdi.

Öte yandan Sakarya'da son bir haftada kendisini polis ve savcı olarak tanıtarak bu yöntemle dolandrıcılık yapan 12 kişinin yakalandığı belirtildi

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sakarya Dolandırıcı Sahte Polisler Gerçek Polislere Yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement