Salçalık Biber Üreticilerine Eğitim - Son Dakika
Yerel

Salçalık Biber Üreticilerine Eğitim

Salçalık Biber Üreticilerine Eğitim

Adana’nın Yumurtalık ilçesinde salçalık biber üreticilerine kooperatifleşme konusunda eğitim verildi.

23.03.2015 09:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'nın Yumurtalık ilçesinde salçalık biber üreticilerine kooperatifleşme konusunda eğitim verildi.

Özel İdare Konferans Salonu'nda düzenlenen "Salçalık Biber Üretimi ve Pazarlanması" konulu etkinlikte konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Ekrem Alper Bozkurt kooperatifleşme konusunda sunum yaptı.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Abdullah Emir ise kooperatifçiliğin birlikte üretme, birlikte hareket etme, birlikte pazarlama olayı olduğuna dikkat çekerek, "Kısaca ortakların güç oluşturmak için kurdukları bir tüzel kuruluştur. Amaç ise üyelerin ihtiyaçlarının en iyi şekilde karşılanması olayıdır" dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Adana İl Müdürü Adnan Ekiz, Adana yöresinde ortaklık kültürünün oldukça zayıf olduğunu ve üretilen ürünlerin daha iyi şartlarda pazarlanabilmesi konusunda müdürlük olarak her türlü yardıma hazır olduklarını söyledi.

Yumurtalık Kaymakamı Asalet Karabulut ise 'salçalık kırmızı biber üretiminin 6 bin ton olduğunu ve pazarlama sıkıntısının yaşandığının' hatırlatılması üzerine önce bir yerlerden başlanılması gerektiğini ve kooperatifleşmeden sonra pazar fazlası ürünlerin soğuk hava depolarında saklanması için depoların kurulması gerektiğini belirtti. Karabulut, "Üretmek, korumak, paketleme tesislerinin sırayla yapılması gerekir. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz kırsal kesimde 84 salçalık biber üreticisiyle iletişim kurarak sözleşme yaptı. Biliyorsunuz tanınmış firmalar güvenli olmayan ürünleri almıyorlar. Bu nedenle kaliteli ve güvenli ürünler yetiştirmek için kooperatifleşmek şart" diye konuştu. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Salçalık Biber Üreticilerine Eğitim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement