Salihli'de Ahilik Haftası Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Salihli'de Ahilik Haftası Kutlandı

Salihli\'de Ahilik Haftası Kutlandı

Salihli’de Ahilik Haftası kutlamaları, Atatürk Anıtı’nda yapılan çelenk sunma töreni ile başladı.

12.05.2015 17:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Salihli'de Ahilik Haftası kutlamaları, Atatürk Anıtı'nda yapılan çelenk sunma töreni ile başladı. Ardından mehter takımı eşliğinde gerçekleştirilen kortej yürüyüşünü takiben, Salihli Zafer Keskiner Belediye Şehir Tiyatro Salonu'nda program düzenlendi.

Programa Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Belediye Başkan Yardımcıları Mahmut Süreyya Karaoğlu, İbrahim Karaca, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Hasan Geriter, oda başkanları, daire müdürleri, esnaflar ve öğrencilerin katıldığı program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

43 yıllık esnaf ve 38 yıllık Kunduracı Saraçlar ve Tabaklar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Celil Şenal Salihli'de yılın Ahisi seçildi. Şenal'a, Ahilik Beratını Kaymakam Peynircioğlu verdi.

Programda konuşan Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Hasan Geriter, "Ahilik kültürü ve ahlakıyla 700 yıldır bu topraklarda insan yetiştirmeyi sanata dönüştüren ahiliği kutlamak için buradayız. Bu vesileyle ahilik felsefesinin kurucusu olan ve bizlere büyük bir miras bırakan Ahi Evran'ı ve bu kültürün yaşatılmasına katkı sunan tüm ahileri saygıyla ve rahmetle anıyoruz. Ahilik dürüstçe üretmek, kardeşçe paylaşmak, insanca yaşamak demektir. Ahilik kalite demek, emeğe saygı demek, güvenilir esnaf olmak, elinden, belinden, dilinden, herkesin emin olduğu insan demektir. Ahilik veren elin, alan elden üstün olduğunu anlamak, hiç ölmeyecekmiş gibi bu dünya, yarın ölecekmiş gibi ahiret için çalışmak demektir" diye konuştu.

Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, usta-çırak ilişkisinin önemli olduğunu belirterek, Ahilik kültürünün getirdiği ahlaki ve soyut değerlerinin değişmez olduğunu ifade etti.

Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu'da, esnafın iyi ahlak ve güzel ahlak sahibi olması herkes için önemli olduğunu söyledi. Konuşmaların ardından MESOB Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri, temsili şed kuşatma töreni sahneledi. Ardından Kaymakam Peynircioğlu, MESOB tarafından yılın ahisi seçilen Celil Şenal'a beratını verdi. Peynircioğlu, Kayda ile Geriter, birlikte Şenal'a şet kuşattı. Törende ayrıca yılın genç girişimcileri, kadın girişimcilerine oda başkanları tarafından ödülleri verildi.

Ahilik Haftası dolaysıyla Demokrasi Meydanı'nda lokma döküldü ve hayatını kaybeden tüm esnaflar için Hamidiye Camisi'nde Mevlid-i Şerif okutuldu. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Salihli'de Ahilik Haftası Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement