Salihli'de Kayısı Üreticisinin Yüzü Gülmedi - Son Dakika
Yerel

Salihli'de Kayısı Üreticisinin Yüzü Gülmedi

Manisa yöresinde en fazla kayısı üretimi yapılan Salihli'de, kayısı satış fiyatında geçen yıla kıyasla yüzde 50'ye varan düşüş, üreticileri zor durumda bıraktı.

23.06.2015 15:11

Manisa yöresinde en fazla kayısı üretimi yapılan Salihli'de, kayısı satış fiyatında geçen yıla kıyasla yüzde 50'ye varan düşüş, üreticileri zor durumda bıraktı.

Salihli Ziraat Odası Başkanı Necati Aktürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Salihli'nin, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü verilerine göre, 3 bin 285 dekar alanda kurulu kayısı bahçeleri ile Manisa yöresindeki en büyük kayısı üreticisi konumunda olduğunu belirtti.

Bu yıl ilçede yaklaşık bin 500 ton kayısı üretimi yapıldığını ancak üreticilerin düşen fiyatlar nedeniyle sıkıntı yaşadığını ifade eden Aktürk, "Kayısı fiyatının düşmesi ihracattaki sıkıntılardan yaşanıyor. İlaç kalıntısı ve diğer sorunlardan dolayı kayısı ihracatında sorunlar oluyor. Dış talep düştüğü için de ürün iç piyasada daha düşük fiyatlara alıcı buluyor" dedi.

Adala Mahallesi'ndeki kayısı üreticilerinden Muammer Beyazçiçek de yaklaşık 25 yıldır kayısı üretimi yaptığını, geçen yıla göre fiyatlarda yüzde 50 oranında düşüş yaşandığını söyledi.

Kayısı hasadında sona yaklaşılmasına karşın fiyatların çok düşük seviyelerde devam ettiğini dile getiren Beyazçiçek, "Firmalar şu anda kayısıyı yerinde 2-2,5 lira arasında alıyor. Geçen hasat dönemine göre yüzde 50 civarında bir kaybımız var" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Salihli'de Kayısı Üreticisinin Yüzü Gülmedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement