Saltukova'da Elektrik Hatlarını Yer Altına Alma Çalışmaları Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Saltukova'da Elektrik Hatlarını Yer Altına Alma Çalışmaları Devam Ediyor

Saltukova\'da Elektrik Hatlarını Yer Altına Alma Çalışmaları Devam Ediyor

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı Saltukova Beldesinde, elektrik hatlarını yer altına alma çalışmaları tüm hızıyla devam ettiği kaydedildi.

20.07.2013 13:08

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı Saltukova Beldesinde, elektrik hatlarını yer altına alma çalışmaları tüm hızıyla devam ettiği kaydedildi.

Saltukova Beldesinde, devam eden çalışmalarla ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Adil Düzlü, amaçlarının kanalizasyon su başta olmak üzere telefon hatları, elektrik hatları gibi görsel kirliliğe de sebep olan tüm unsurları, yer altına alarak daha kaliteli ve daha güzel hizmet vermesini temin etmek olduğunu ifade etti. Düzlü, "Beldemizde alt yapı çalışmaları tüm hızıyla devam etmektedir amacımız kanalizasyon su başta olmak üzere telefon hatları, elektrik hatları gibi görsel kirliliğe de sebep olan, tüm unsurları yer altına alarak, daha kaliteli ve daha güzel hizmet vermesini temin etmek, bu sebeple Başkent Elektrik yetkilileri ile birlikte, Saltukova beldesinde, elektrik hatlarını yer altına alma çalışmaları başladı. Bu çalışmalar tamamlanmak üzeredir. Çalışmalar esnasında yollarımız kesilerek yer altına bu hatlar alındığı için, geçici süre ile vatandaşımız bir takım sıkıntılar yaşadı. Verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı biz vatandaşlarımızdan özür diliyoruz. Kısa süre içerisinde bu çalışmaları toparlayarak, şu anda açılan kanalları tekrar tamir etmeye ve betonlamaya başladık. Bayrama kadar gerekli temizlik çalışmaları da yapılarak, halkımıza düzgün bir şekilde cadde sokakları kullanıma açılacaktır. Aynı zamanda bu çalışmalar yapılırken, yaklaşık 20 yıl önce yapılan Hürriyet Caddesindeki zemin kaplamalarımız aşındığı için, aşınan kısımları da biz belediye olarak, eş zamanlı olarak, çalışma yaparak bunları kaldırıyoruz. Yeniden betonlama yapıyoruz. İleri ki dönemlerde doğalgaz çalışmalarının seyrine göre, Atatürk Caddesinde yaptığımız gibi Hürriyet Caddesi ve diğer sokaklarımızı sıcak asfalt ile yapmayı planlamaktayız. Bu çalışmalar neticesinde Hürriyet Caddesi üzerinde görüntü kirliliği yapan elektrik direkleri, teller, havai hatlar, bunların hepsi kaldırıldığından aynı zamanda Kalvenizli krom çelik direkler kullanılarak, aydınlatmada ve elektriğin ulaşımında görsel bir güzellik meydana getirildi. Bayramdan sonra şebeke devreye tamamen alınacak, eski hatların tümü kaldırılacak, şehrimiz bununla birlikte daha güzel bir görünüme kavuşacaktır. Tüm beldemize ve halkımıza hayırlı olsun"dedi. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Saltukova'da Elektrik Hatlarını Yer Altına Alma Çalışmaları Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement