Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Açıklaması

"Saathane Meydanı Restorasyon Projesi kapsamında Saat Kulesi etrafında bulunan iş yerlerini de kamulaştırma yaparak yıkacağız"

22.09.2014 17:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Saathane Meydanı Restorasyon Projesi kapsamında Saat Kulesi etrafında bulunan iş yerlerini de kamulaştırma yaparak yıkacağız" dedi.

Yılmaz, tarihi Taşhan'da incelemelerde bulundu.

Tarihi Taşhan'ı eski ihtişamına ve canlılığına kavuşturmak için çalıştıklarını belirten Yılmaz, "Saathane Meydanı Restorasyon Projesi kapsamında Saat Kulesi etrafında bulunan iş yerlerini de kamulaştırma yaparak yıkacağız. Samsun'un geçmişine ilişkin hatıraları ve eserleri de içine alan restorasyon ve rekreasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla Samsun saklı tarihi ve hatıraları ile yeniden buluşacak" diye konuştu.

Proje sayesinde Samsun'un vizyonunu değiştireceğini vurgulayan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Bu proje kente yeni bir kimlik ve estetik katacak önemli bir projedir. Bunun için üzerinde titizlikle duruyor, çalışıyoruz. Bugüne kadar yaptığımız yıkımlar, Samsun'un ilk tarihi eserlerini ortaya çıkardı. Örneğin Hazinedarzade Süleyman Paşa'nın yaptırdığı Ahi Ali Bin Ali Paşa Vakfı'na ait 500 yıllık tarihi Taşhan, bugün itibariyle artık özgür durumda. Çevresindeki tüm iş yerlerini yıkarak Taşhan'ı ortaya çıkardık. Ancak geçmişte hanı kesip yanındaki yol yapılmış. Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu, hanın geometrisinin böyle olmaması, baklava dilimi gibi kesilip çıkarılmaması gerektiğini söyleyince yolun kenarında küçük bir kazı yaptık. Yaptığımız kazıda hanın kesilen dilimine ait temelini bulduk. Şimdi bu yolu araç trafiğine kapatacağız. Hanın kesilen diğer bölümünü de ilave ederek restorasyonunu bu şekilde yapacağız." - Samsun

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement