Samsun'da Mülteci Ailelerin Çocukları Aşılanıyor - Son Dakika
Yerel

Samsun'da Mülteci Ailelerin Çocukları Aşılanıyor

Tekkeköy ilçesinde Suriyeli ve Iraklı mültecilerin yanı sıra Türkmenistanlı 0-5 yaş grubu 300 çocuğa, çocuk felci aşısı yapılıyor.

22.04.2015 16:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekkeköy ilçesinde Suriyeli ve Iraklı mültecilerin yanı sıra Türkmenistanlı 0-5 yaş grubu 300 çocuğa, çocuk felci aşısı yapılıyor.

Tekkeköy'de "Avrupa Aşı Haftası" kapsamında "Aşılanın, Önleyin, Korunun" sloganıyla aşı kampanyası başlatıldı.

Toplum Sağlığı Merkezi'nde gerçekleştirilen ve 5 gün sürecek aşı kampanyasında, Suriyeli ve Iraklı çocuklarda çocuk felci vakası tespit edilmesi üzerine ilçede mültecilerin yanı sıra Türkmenistanlı 300 çocuğa çocuk felci aşısının yapılmasına başlandı. Ayrıca ilçede yaşayan Türk ailelerin çocuklarına da karma aşı ve Hepatit A aşısı yapıldı.

Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Kasapoğlu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Türkmen, Iraklı, Suriyeli 300 çocuğa çocuk felci aşısı yapacağız. Biz hastalıklardan korunma adına bunu yapıyoruz. Ülkemizde çocuk felci hastalığı 6 yıldır görünmüyor. Biz bu hastalığı ülkemizden kazıdık. Bunun içinde Dünya Sağlık Örgütü tarafından çocuk felcinden arındırılmış bir ülke olarak ilan edildik. Ancak komşu ülkelerden aşısız çocuklar geldi. Tekrar çocuk felci tehlikesi olur endişesiyle aşı kampanyası başlattık" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Samsun'da Mülteci Ailelerin Çocukları Aşılanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement