Samsun'da Su Ürünleri İhracatı Yüzde 80 Arttı - Son Dakika
Ekonomi

Samsun'da Su Ürünleri İhracatı Yüzde 80 Arttı

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, “Samsun’da 2014 yılındaki su ürünleri ihracatı önceki yıla göre yüzde 80 artarak 11 milyon 998 bin dolara ulaştı” dedi.

16.01.2015 17:55

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, " Samsun'da 2014 yılındaki su ürünleri ihracatı önceki yıla göre yüzde 80 artarak 11 milyon 998 bin dolara ulaştı" dedi.

Samsun'dan, başta Fransa, Belçika, Avusturya ve İspanya olmak üzere toplam 8 ülkeye su ürünleri ihracatı yapıldığını belirten Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, 2014 yılında ihracat rakamlarını açıkladı. Güven,"Samsun'dan su ürünleri ihracatı her yıl artarak devam ediyor. Samsun'da 2014 yılındaki ihracat bir önceki yıla göre yüzde 80 artarak 11 milyon 998 bin 376 dolara ulaştı. Su ürünleri ihracatı başta Fransa, Belçika, Avusturya ve İspanya olmak üzere toplam 8 ülkeye yapılıyor. Bu ülkelere alabalık füme, marine hamsi, dondurulmuş hamsi, Avrupa deniz levreği, dondurulmuş alabalık ürünleri, balık yağı, balık unu, balıketi, deniz salyangozu kabuğu ve deniz salyangozu eti ihracatı yapıldı. Samsun'da şu anda faaliyet gösteren 6 adet su ürünleri tesisinden 5'inin AB üyesi ülkelere ihracat onayı bulunmaktadır. Bunun yanı sıra balık unu ve balık yağı üreten tesis sayısı ise üçtür. İl Müdürlüğü olarak tesislere yönelik izleme ve takip çalışmaları ihracatın önünü açacak şekilde yürütülmektedir" dedi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Samsun'da Su Ürünleri İhracatı Yüzde 80 Arttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement