Samsun'daki Cinayet Davası - Son Dakika
Yerel

Samsun'daki Cinayet Davası

Samsun'un Tekkeköy ilçesinde 19 yıl önce kaybolan çoban Şaban Bayrı'nın öldürülmesine ilişkin 3 sanığın yargılanmasına devam edildi.

19.11.2015 16:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'un Tekkeköy ilçesinde 19 yıl önce kaybolan çoban Şaban Bayrı'nın öldürülmesine ilişkin 3 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Mehmet E. ve kardeşi Musa E. ile Bayrı'nın kızları Selda Ustasu ve Sevda Lafci, ağabeyleri Duran ve Nurettin Bayrı ile tarafların avukatları katıldı. Mehmet E. ile evlenen, Bayrı'nın eski eşi Habibe E. ise tutuksuz yargılandığı davanın duruşmasına katılmadı.

Duruşmada, İstanbul Adli Tıp Kurumundan gelen DNA raporuna göre cesedin Şaban Bayrı'ya ait olduğu belirtildi.

Tanık olarak duruşmaya katılan tutuklu sanıkların annesi Sevil E, kendi el yazısıyla yazdığı ve mahkeme heyetine olayla ilgili daha önce verdiği dilekçeyi okudu.

Sanık Musa E. ise vicdan azabı duyduğu ve rüyalarına girdiği için olayı açıkladığını ifade etti. Şaban Bayrı ile herhangi bir kavgasının bulunmadığını dile getiren Musa E, "Şu an vicdanen rahatım" dedi.

Sanıkların avukatları ise müvekkillerinin tahliyelerini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluğunun devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Çırakman Mahallesi'nde çobanlık yapan Şaban Bayrı, 19 yıl önce kaybolmuştu. Yaklaşık bir yıl önce Tekkeköy İlçe Jandarma Komutanlığına giden Musa E'nin, Bayrı'nın ağabeyi Mehmet E. tarafından öldürüldüğünü söylemesi üzerine başlatılan soruşturmanın ardından Mehmet E. ve eşi Habibe E. ile kardeşi Musa E. hakkında dava açılmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Samsun'daki Cinayet Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement