Samsun Engelini Saz Çalıp Türkü Söyleyerek Unutuyor - Son Dakika
3.Sayfa

Samsun Engelini Saz Çalıp Türkü Söyleyerek Unutuyor

Samsun Engelini Saz Çalıp Türkü Söyleyerek Unutuyor

Engelini saz çalıp türkü söyleyerek unutuyor Samsun'da geçirdiği iş kazası sonrası omurilik felci olan 38 yaşındaki Burhan Boz, ailesinin de yardımıyla gittiği saz kursunda, hayata tutundu.

04.02.2016 10:36

Engelini saz çalıp türkü söyleyerek unutuyor

Samsun'da geçirdiği iş kazası sonrası omurilik felci olan 38 yaşındaki Burhan Boz, ailesinin de yardımıyla gittiği saz kursunda, hayata tutundu. Saz çalıp türkü söyleyen Boz, İş kazası sonucu tekerlekli sandalyeyey mahkum olduğumda hayatım kararmıştı. Ama saz kursuna başladıktan sonra hayata bakış açım değişti dedi.

Samsun'da 2011 yılında çalıştığı iş yerinde geçirdiği kaza sonrası omuriliği kırılan ve 2 sene tedavi olmasına rağmen geri kalan hayatını omurilik felci olarak geçiren evli ve 1 çocuk babası 38 yaşındaki Burhan Boz, ailesinin de desteğiyle tutunmaya çalıştığı hayatını Türkiye Sakatlar Derneği Samsun Şubesi'nde saz çalmayı öğrenerek ve türküler söyleyerek geçiriyor.

Başından geçenleri ve dernekle ilgili tanışma sürecini anlatan Boz, 2011 yılında çalıştığım inşaatta ikinci kattan aşağıya düştüm. Ameliyatlar ve tedaviler 2 sene sürdü ve sonuç olarak omurilik felci olarak kaldım. Kolay bir şey değil, bu O yaşa kadar geziyorsun koşuyorsun, ama bir anda başına bir iş geliyor ve ondan sonraki hayatın farklı oluyor. Hiç alışık olmadığınız bir düzen. Çok sıkıntılı bir süreç. Allah kimsenin başına vermesin. Ailem çok destek oldu. Benim çevremde böyle engelli olan yoktu. Ben hemen bunun araştırmasına girdim. Bu durumda olanlar ne yapıyor diye. Araştırdım ve Türkiye Sakatlar Derneğini buldum dedi.

Çektiği zor günlerini ve acılarını dernekte saz kursuna başlayarak unutmaya çalıştığını söyleyen Burhan Boz, Sazı elime aldığım zaman hiçbir şey düşünemiyorum. Dünyadan kopuyorum. Psikolojik olarak rahatlıyorum. Saz çalarken ayak lazım değil. Ben yürüyemiyorum. Bana saz çalarken el lazım. Ellerim çalışıyor, işte o eller çalışırken o ayağa ihtiyaç duymadığın için ayaklarını, yürüyememeni o anda unutuyorsun. O an sağlık problemlerimi unutuyorum diye konuştu. Kendini eve kapatan engellilere de seslenen Burhan Boz, engelli derneklerinin siyasi bir yer olmadığını ve muhakkak derneklerine çay içmeye beklediklerini belirterek, Aşılmayacak hiçbir durum olmaz. Bazı şeylerin Allah'tan geldiğini bilmek lazım. Her insan bir olmuyor. Bir şeyi isteyerek yapınca her şey güzel oluyor. Eve kapanmayla engellilik gidecek diye bir şey yok. Hiçbir yer düzelmeyecek ve daha kötü olacak. Ben çok oturdum evde boş boş duvarlara baktım. Ama insan bir yerden sonra yaşamak istiyor. Sonuçta nefes alıyoruz dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika 3.Sayfa Samsun Engelini Saz Çalıp Türkü Söyleyerek Unutuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement