Samsun Fetö Mağduru Askeri Öğrenci Beni Okultan Atanlar Şimdi Tutuklandı 1 - Son Dakika
Güncel

Samsun Fetö Mağduru Askeri Öğrenci Beni Okultan Atanlar Şimdi Tutuklandı 1

Samsun Fetö Mağduru Askeri Öğrenci Beni Okultan Atanlar Şimdi Tutuklandı 1

Fetö mağduru askeri öğrenci: Beni okultan atanlar şimdi tutuklandıSAMSUN'da yaşayan 27 yaşındaki Onur Saka, gördüğü psikolojik baskı ile Kara Harp Okulu'ndan ayrılmak zorunda kaldığını belirterek, "Bana o dönem baskı yapıp disiplin cezası veren komutanlar, bugün Fetullahçı Terör Örgütü'nden hem tutuklandı hem de TSK'dan atıldı.

12.08.2016 17:15

Fetö mağduru askeri öğrenci: Beni okultan atanlar şimdi tutuklandı

SAMSUN'da yaşayan 27 yaşındaki Onur Saka, gördüğü psikolojik baskı ile Kara Harp Okulu'ndan ayrılmak zorunda kaldığını belirterek, "Bana o dönem baskı yapıp disiplin cezası veren komutanlar, bugün Fetullahçı Terör Örgütü'nden hem tutuklandı hem de TSK'dan atıldı. Yaşadığım o zor günler halen rüyama bile giriyor" dedi.

Maltepe Askeri Lisesi'ni bitirip Kara Harp Okulu'na giren ve 4'üncü sınıfa geçtiğinde gördüğü psikolojik baskılar ve aldığı disiplin cezaları nedeniyle tazminat ödeyerek okuldan ayrılmak zorunda kalan Onur Saka, yaşadıklarını anlattı. Babasının da emekli bir asker olduğunu ve doğduğu günden bu yana hep askeriyenin içerisinde yer aldığını ifade eden Onur Saka, "Ben asker olmaya 14 yaşımda karar verdim. Ancak 2007'de girdiğim Kara Harp Okulu'nda alay komutanımız Mehmet Şükrü Eken, Bölük Komutanımız Zafer Özleblebici, Takım Komutanımız Özkan Özen. Bunların hepsinin özelliği FETÖ üyesi olmaktan ve darbe girişiminde bulunmaktan tutuklandı ve TSK'dan atıldılar" dedi.

Okuldan ayrılması için her türlü baskının kendisine bu isimler tarafından yapıldığını öne süren Onur Saka, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yatağımın düzgün olmaması, tıraş olmadığım, düzgün selam vermediğim gibi komik iddialarla bana disiplin cezası uyguladılar. Verilen cezaların hiçbiri doğru değildi. Zafer Özleblebici, bir gün bana içtima alanında 'Sen bizim arkamızdan annemize, babamıza küfür ediyormuşsun' gibi doğru olmayan şeyler söyledi. Bu tür iftiralarla bana ve benim gibi kendilerinden olmayan arkadaşlarımıza psikolojik baskılar yaptılar. Sinir krizleri geçirdiğim dönemler oldu. Ben okuldan ayrıldığımda yaşadıklarımı yakın çevreme bile anlatamadım. Bana inanmadılar. Şimdi FETÖ'cü askerlerin tutuklandığını görüyoruz."

Tüm hayalinin asker olmak, özel kuvvetlere girmek olduğunu ifade eden Onur Saka, okuldan ayrıldıktan sonra kabus gibi bir yıl geçirdiğini belirtti. Daha sonra üniversite sınavına girdiğini ve Kocaeli Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'ni bitirdiğini kaydeden Onur Saka, "Olayın üzerinden 6 yıl geçti. Artık şu an için askeriyeye dönmeyi düşünmüyorum. Ama düşünen arkadaşlarımızın da iade-i itibarlarının verilmesini istiyorum. Ödediğimiz tazminatların bize geri verilmesini istiyorum. Çünkü çok zor şartlar altında biz o tazminatları ödedik ve ödemeye devam ediyoruz. Zaman zaman halen o günleri tekrar rüyamda görüyorum."

"DÜĞÜNÜMÜ DE ZEHİR ETTİLER"

Kendisinin okuldan ayrılmasına neden olan FETÖ'cü askerlerin düğününü de mahvettiğini anlatan Onur Saka, "Geçen 16 Temmuz'da evlendim. Bu hainler, darbe girişiminde bulunarak benim en mutlu günümü de zehir ettiler. Ülkemizin içinde bulunduğu bu ortamda, kimsenin eğlenmeye gönlü razı değildi. O nedenle sade bir törenle evlendik" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Samsun Fetö Mağduru Askeri Öğrenci Beni Okultan Atanlar Şimdi Tutuklandı 1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement