Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Adım Adım Ygs Başarısı - Son Dakika
Yerel

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Adım Adım Ygs Başarısı

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü\'nün Adım Adım Ygs Başarısı

Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, yaptıkları deneme sınavı ile gerçek YGS’nin açıklanan sorularında yüzde 87 kapsam benzerliği olduğunu söyledi.

18.03.2015 12:17

Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, yaptıkları deneme sınavı ile gerçek YGS'nin açıklanan sorularında yüzde 87 kapsam benzerliği olduğunu söyledi.

ÖSYM tarafından 2015 Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) geçtiğimiz Pazar günü yapıldı. Sınavın yüzde 20'sine denk gelen tüm derslerden toplam 31 tane soru ise aynı gün akşamı ÖSYM tarafından adaylara ilan edildi. Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yayınlanan soruların incelenmesi sonucunda, yayınlanan soruların 20 tanesinin Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Adım Adım Başarı Projesi kapsamında daha önce 12. sınıflara yaptığı Kazanım Değerlendirme Sınavı soruları ile benzer olduğunu, toplamda ise 27 tane sorunun kapsam benzerliğine sahip olduğunu tespit etti.

Konu ile ilgili açıklama yapan Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, yaptıkları deneme sınavı ile gerçek YGS'nin açıklanan sorularında yüzde 87 kapsam benzerliği olduğunu ifade etti. Girgin; "Biz Samsun'da bir ilki gerçekleştirdik. Sayın Valimizin destekleri ile başlatmış olduğumuz Adım Adım Başarı Projesi ile öğrencilerimize Kazanım Değerlendirme Sınavları yaptık. 8. sınıflar için yaptığımız ilk Kazanım Değerlendirme Sınavı'nı, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Ortak Sınavı ile karşılaştırdığımızda yüzde 78 kapsam benzerliği sağladığımızı gördük. Bu sınavda 32 tane de neredeyse sınavın bire bir aynısı soruyu tutturduğumuzu gördük. 15 Mart Pazar günü yapılan Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı'nda ise, ÖSYM tarafından yayınlanan 31 tane soruyu inceleyince bizim 12. sınıflar için yaptığımız Kazanım Değerlendirme Sınavları ile yüzde 87 kazanım benzerliği olduğunu gördük. Bu sınavda 31 soru içerisinden 20 tanesi benzer, toplamda 27 tanesi ise kapsam benzerliğine sahip" dedi.

Adım Adım Başarı Projesi ile öğrencilerin YGS'ye girmeden önce aynı YGS heyecanını yaşadıklarını ve kendilerini nasıl bir sınavın beklediğini önceden görme şanslarının olduğunu belirten Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 'samsunmem.com' adresi üzerinden yayınlanan İnteraktif Eğitim Portalının tüm öğretmen ve öğrenciler tarafından dikkatle takip edilmesi gerektiğini, böylelikle hem öğretmenlerin hem de öğrencilerin ciddi bir kaynağa sahip olacaklarını ve sınavda daha başarılı olabileceklerini vurguladı.

"LYS'YE KADAR BOŞ DURMAK YOK"

Girgin ayrıca; "Hepimiz YGS'nin yayınlanmasını bekliyoruz. İnanıyorum ki öğrencilerimiz hak ettikleri başarıyı elde etmiş olacaklardır. LYS'ye kadar boş durmak yok. Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz öğrencilerimizi yetiştirmeye aynı hızda devam edeceklerdir" diye konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Adım Adım Ygs Başarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement