Samsung, Apple'ın Baskısını Hissediyor mu? Galaxy Note 4 Stratejisi! - Son Dakika
Teknoloji

Samsung, Apple'ın Baskısını Hissediyor mu? Galaxy Note 4 Stratejisi!

Samsung, Apple\'ın Baskısını Hissediyor mu? Galaxy Note 4 Stratejisi!

Güney Koreli dev Apple karşı savaşı başlattı.

31.07.2014 18:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Hasan Uğur Nayır - -

Samsung'un bir sonraki Galaxy Note'u eylül ayı içinde çıkaracağı biliniyordu. Ama Samsung'un aslında yapmak istediği farklı hamleleler var. Galaxy Note 4 bu konuda en büyük silahı olabilir.


Üreticilerin baş belası yayınların başında gelen Korea Times, boş durmadı ve Samsung'a bağlı çeşitli üst düzey yetkililer ve kaynaklardan önemli bilgiler elde etmeyi başardı. Her şeyden önce Apple bu sene 4.7 ve 5.5 inç'lik iPhone 6'ları (iPhablet gelecek sene çıkabilir veya bu sene sınırlı sayıda olabilir) çıkarmaya hazırlanıyor. Kaynakların belirttiğine göre Samsung, iPhone'lardan önce akıllı telefonlarını çıkartıp, raflarda üstünlük kurmanın peşinde. Bu nedenle erken bir duyuru olabilir Korea Times'a göre Note 4 resmen 3 Eylül'de resmiyete kavuşacak (Yetkililer taradından güya doğrulanmış bu tarih). Yani IFA'dan birkaç gün önce ve resmi davet yakın zamanda gönderilmeye başlanacakmış. Dedikodulardaki Galaxy Alpha'nın da 4 Ağustos'ta duyurulacağı belirtiliyor.


Samsung'tan Kwon Young-noh daha öncesinde Samsung Galaxy Note 4'ün, Galaxy S5'e göre çok daha iyi özelliklere sahip olacağını açıklamıştı. Bu açıklamayla birlikte Note 4'ün farklı varyantlarının olacağı dedikoduları çıkmıştı. Kaynak Note 4'ün iki model olarak çıkacağını belirtiyor. Bir tanesi 5.7 inç'lik düz OLED ekranlı ve metal çerçeveli olacak. Diğeri ise uzun zamandır rivayet edilen "kavisli OLED" ekran olacak. Ancak kavisli ekranlı modelin kitle pazarını hedeflemediği not edilmiş. Bu da sınırlı sayıda olacağını, belki de sadece prototip olabileceğini ortaya koyuyor. Şu anda bu durum bilinmiyor. Ama Korea Times, IFA'da sergileneceğinden bahsediyor.


Kore medyası Samsung'un yazılım ortaklarından UV radyasyon sensörünün olacağı onayını da aldı Samsung'a yakınlığıyla bilinen Sammobile sitesi Note 4'ün bu sensöre sahip ilk akıllı telefon olacağını daha öncesinde okuyucularıyla paylaşmıştı.


Canavar performans sunan Exynos 5433 yongalı Note 4'ü hatırladınız mı? Snapdragon 805'i performans olarak benchmark'ta geçmişti. Son rapora göre phablet cihaz gücünü Qualcomm'un çiplerinden alacak. En azından Samsung, Güney Kore'de LTE-Advanced'tan yararlanmak istiyor (LTE-A Galaxy S5 modeli mesela). Ama bu durum Exynos 5433 kullanan Note 4 çıkmayacağı anlamına gelmiyor. Belki de çıkmayabilir Olasılıklar söz konusu.


Bilindiği kadarıyla Koreli üretici Verizon, AT&T, Sprint ve T-Mobile ile anlaşmaları çoktan yaptı. Ama asıl plan Çin pazarı üstüne. Raporlananlarda Samsung'un Çin'de pazar payı kazanmak için çalışmalar yaptığı belirtiliyor.


Kısaca tüm bu planlar ve söylenenler Apple'ın önünü kesmek, düşen satışları arttırmak için. Son dönemlerde Samsung için işler beklendiği kadar gitmiyor. Samsung Mobile Kıdemli Başkan Yardımcısı Kim Hyun-joon, bu sene Samsung'un üst düzey iki telefon yayınlayacağını söyledi. Bunlardan birinin büyük ekranlı olacağını (Galaxy Note 4), diğerinin ise "Yeni malzemelerden" üretildiğini belirtti. Yeni malzeme dediği yüksek ihtimalle Galaxy Alpha. Bu açıklamadan sonra Samsung'un kasa kalitesinde metale kaydığı yorumları yapıldı. Koreli teknoloji devi için daha öncesinden beridir metal kasa çalışmaları yaptığı kulislerde söyleniyordu. S5 çıkmadan önce metal kasayla geleceği rivayet edilmişti.


Analistler, yeni iPhone'larla birlikte Samsung ve Apple'ın belki de en sert rekabete gireceğini belirtiyor. Tahminler hatta Apple'ın şu zamana kadar en yüksek iPhone satışını yapacağı yönünde. Cupertino'lu devin yüksek miktarda iPhone 6 siparişi verdiği çeşitli raporlarda vurgulanmıştı. Birkaç analistin öngörü raporlarına göreyse Apple yüksek satış yapacak ve Samsung ise satışlarını arttıracak, ancak bu durumda diğer üreticiler pazar kaybı yaşayabilir. Neler olduğunu ise ilerileyen günlerde göreceğiz.



Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Samsung, Apple'ın Baskısını Hissediyor mu? Galaxy Note 4 Stratejisi! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement