Sanal Dolandırıcı Eski Bankacı Yakalandı - Son Dakika
Güncel

Sanal Dolandırıcı Eski Bankacı Yakalandı

Sanal Dolandırıcı Eski Bankacı Yakalandı

İzmir’de, internet aracılığıyla sanal alışveriş sitelerinden başkalarına ait banka kartlarını kullanarak alışveriş yapmaya kalkan M.A., yakalandı.

16.07.2014 18:00

İzmir'de, internet aracılığıyla sanal alışveriş sitelerinden başkalarına ait banka kartlarını kullanarak alışveriş yapmaya kalkan M.A., yakalandı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele ekipleri, sanal bir alıveriş sitesi yetkilisinden aldıkları ihbar üzerine harekete geçti. Üç farklı banka kartı ile toplam bin 150 TL karşılığında bir cep telefonu ile 2 RAM sipariş eden şahsın, IP adresinden yapılan kontrollerde yine farklı bankalara ait kartlarla 42 başarısız sipariş verdiği bilgisine ulaşıldı. Para çekim denemesi olduğunu tespit eden ekipler, siparişlerin yasa dışı olabileceğinden şüphe ederek çalışmalara başladı. Eski bankacı olduğu belirlenen ve daha önce de hakkında, başkasına ait banka ve kredi kartı kullanma suçundan işlem yapılan M.A., siparişlerinin teslim edileceği bahanesiyle iş yerine davet edilerek polis ekiplerinin yaptığı operasyonla gözaltına alındı.

Siber Suçlarla Mücadele Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, internet sitesi yetkilileri ile görüşerek, şüphelinin siparişlerin teslim edilmesi için davet edilmesini istedi. Eski bankacı olduğu belirlenen M.A., engelli olduğu için teslimatın bankanın önünde yapılmasını istedi ve bir takside beklediğini belirtti. Bu sırada çevrede gerekli tertibatı alan ekipler, teslimat esnasında şüpheli M.A.'yı suçüstü yakaladı.

Mahkeme kararıyla şüphelinin evinde yapılan aramada, alışverişlerde kullandığı anlaşılan çok sayıda banka kartı ile dokümanlara kaydedilmiş başkalarına ait kart bilgileri ve bir laptop ele geçirildi. Ele geçirilen malzemeler, adli inceleme yapılmak üzere Adli Bilişim Bürosuna teslim edildi.

Şüpheli M.A., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sanal Dolandırıcı Eski Bankacı Yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement