Sanat Eğitiminde Sürdürülebilirlik Paneli - Son Dakika
Güncel

Sanat Eğitiminde Sürdürülebilirlik Paneli

Sanat Eğitiminde Sürdürülebilirlik Paneli

Şanlıurfa'da 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında 'Sanat Eğitiminde Sürdürülebilirlik Paneli' ve resim sergisi düzenlendi.

26.11.2015 11:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'da Harran Üniversitesi öncülüğünde Öğretmenler Günü dolayısıyla Sanat Eğitiminde Sürdürülebilirlik Paneli ve resim sergisi düzenlendi.

Harran Üniversitesinin öncülük ettiği panel; Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü, Görsel Sanatlar Eğitim Derneği (GÖRSED) ve Urfa Medeniyet Turizm Araştırma Merkezi (URFAM) desteğiyle yapıldı.

Nevali Otel'de düzenlenen panele Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ekrem Ayaz, Akademisyenler ve çok sayıda davetli katıldı.

Sanatın inceliklerine değinen Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın; "Sanat ince ruhlu insanların işidir. Sanat bir insanın ruhuna işlerse o kişiden eşkıya olmaz. Terörü önlemek için sanatı artırmak lazım. Sanatçı aynı zamanda çile çekenlerdir. Çile çekerek sanatını olgunlaştırırlar. Mehmet Akif Ersoy'a sormuşlar ikinci bir İstiklal Marşı yazabilir misiniz diye o da demiş ki Allah bu millete bir daha İstiklal Marşını yazdırmasın. ihtiyaç olmasaydı bu marş yazılmazdı. Sanatçıda acılar çekmese belki de sanatını konuşturamaz" dedi.

"SANATÇI VE SANAT İLTİFATA TABİDİR"

Sanatçıya iltifat edilmesi lazım geldiğini söyleyen Rektör Taşaltın; "Marifet iltifata tabidir. Sanatçılar gül gibi korunmak isterler. Korumaktan öte sanatkâra iltifat etmek ve onu onurlandırmakla sanatını geliştirmeye yardımcı olabilirsiniz. Sanatı yaymak için bu tür seminerlerin çoğalması gerekiyor" diye konuştu.

Görsel Sanatlar Eğitim Derneği (GÖRSED) Başkanı Doç. Dr. Ali Osman Alakuş ise yaptığı konuşmada; "Derneğimizi, Sanat eğitiminin duayeni hocalarımızla kurduk. Birçok etkinliğe imza atıyoruz. Şu an buradaki etkinliğimiz Harran Üniversitemizle iş birliği içerisinde yapıldığından dolayı çok önemsiyoruz. Bize tüm desteğiyle katkıda bulunan rektörümüze özellikle teşekkür ediyorum" dedi.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından sanata verdiği emeklerden dolayı Prof. Dr. İnci San'a 'Görsel Sanatlar Eğitimi Hizmet Onur Ödülü' Rektör Ramazan Taşaltın tarafından verildi.

Protokol konuşmaları sonunda ara verilen toplantı seminerle devam edildi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Sanat Eğitiminde Sürdürülebilirlik Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement