Sandıklı'da Kaybolmaya Yüz Tutmuş Mesleklerden Bakırcı ve Saraç Ustalarına Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Sandıklı'da Kaybolmaya Yüz Tutmuş Mesleklerden Bakırcı ve Saraç Ustalarına Ziyaret

Sandıklı\'da Kaybolmaya Yüz Tutmuş Mesleklerden Bakırcı ve Saraç Ustalarına Ziyaret

Afyonkarahisar İl Kültür Turizm Müdürü İhsan Akar ve Şube Müdürü Havnur Yamaner Sandıklı’da kaybolmaya yüz tutmuş olan mesleklerden bakırcılar ve saraçcıları ziyaret ettiler.

23.06.2015 14:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyonkarahisar İl Kültür Turizm Müdürü İhsan Akar ve Şube Müdürü Havnur Yamaner Sandıklı'da kaybolmaya yüz tutmuş olan mesleklerden bakırcılar ve saraçcıları ziyaret ettiler.

İlk olarak, bakırcı ustalarından Ali Üstün ve İbrahim Sallı'yı ziyaret eden heyet,ustalarla sohbet ettikten sonra saraç Kazım Yarar'ı ziyaret ettiler. Ziyaretlerde bakırcılar ve saraçlar, çalıştıracak çırak bulamadıklarını ve bu mesleklerin kaybolma ile yüz yüze kaldıklarını belirttiler.

Müdür Akar, bu tür mesleklerin gelecek nesillere aktarılması için ustaların önemli rol oynadığını belirterek; "Bu tür mesleklerde çırak bulmanın zorluklarını biliyoruz. Ancak siz değerli ustalarımız bu mesleklerinizi oğullarınıza, torunlarınıza öğretin ki bu tür mesleklerin devamlılığı sağlansın" dedi.

Daha sonra heyet, Kültür Bakanlığı Tarafından Desteklenen Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'ne dahil olmak üzere Sandıklı'daki kültürel ve tarihi mekanları ziyaret etti. Ziyarette Müdür Akar ve Şube Müdürü Yamaner'e Belediye Başkanı Mustafa Çöl ve İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Öztopbaş da eşlik etti. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sandıklı'da Kaybolmaya Yüz Tutmuş Mesleklerden Bakırcı ve Saraç Ustalarına Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement