Sandıklı'da Öğrenci ve Veliler Eylem Yaptı - Son Dakika
Güncel

Sandıklı'da Öğrenci ve Veliler Eylem Yaptı

Sandıklı\'da Öğrenci ve Veliler Eylem Yaptı

Sandıklı'da Anadolu Lisesi öğrencileri ile veliler, Anadolu İmam Hatip Lisesinden 300'e yakın erkek öğrencinin okullarına taşınarak eğitime başlamasını protesto etti.

22.09.2014 15:01  Güncelleme: 15:04

Afyonkarahisar'ın Sandıklı İlçesi'nde Anadolu Lisesi öğrencileri ile veliler, Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden 300'e yakın erkek öğrencinin okullarına taşınarak eğitime başlamasını protesto etti. Kaymakamla görüşen öğrenci ve velileri sorunun çözülmesini istedi.

Sandıklı Anadolu Lisesi öğrenci ve velisi bir grup, sabah 09.00 sıralarında Hükümet Konağı önünde toplandı. Sandıklı Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin kız ve erkek olarak ikiye ayrılıp, 300'e yakın erkek öğrencinin Anadolu Lisesi'nin bulunduğu binada eğitim öğretime başlamasına tepki gösteren öğrenci ve velileri, okulun kalabalıklaştığı ve kız öğrencilerin rahat hareket edemediği iddiasıyla protesto gösterisinde bulundu.

'HAREM- SELAMLIK AYIRDILAR'

Öğrenciler, 'okulumuzu istiyoruz', 'böyle eğitim istemiyoruz', 'böyle okul istemiyoruz' sloganları attı. Veliler ise "İmam hatip lisesini harem- selamlık ayırdılar. İmam hatip lisesindeki kızların durumu mağduriyet, bizim kızların durumu mağduriyet değil mi? Erkek öğrencileri okulumuza vereceklerine kız- erkek karışık verebilirlerdi" dedi.

'BİZ KIZ DEĞİL MİYİZ'

Anadolu Lisesi öğrencilerinden Ülkü Akyıldız, 'bir arada durmaları sakıncalı' diye imam hatip lisesindeki kız ve erkek öğrencilerin ayrıldığını ileri sürerek, "Kızlarla erkeklerin bir arada durması sakıncalıymış. Biz neyiz? Biz kız değil miyiz? Sınıfımız 15 kişiydi. Şimdi oldu 35 kişi. Biz nasıl ders işleyeceğiz" dedi.

KAYMAKAM SÖZ VERDİ

Daha sonra bir grup öğrenci ve veli, Kaymakam Faik Arıcan ile görüştü. Basın mensuplarının alınmadığı görüşme sonrası açıklama yapan veliler, Kaymakam Arıcan'ın birkaç gün içerisinde olayın tatlıya bağlanacağı sözü verdiğini aktardı. Yaklaşık 2 saat süren eylemin ardından grup dağıldı. - Sandıklıafyonkarahisar

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sandıklı'da Öğrenci ve Veliler Eylem Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement