Sandıklı Dodurga Köyündeki Her Evde Kaz Yetiştiriliyor - Son Dakika
Yerel

Sandıklı Dodurga Köyündeki Her Evde Kaz Yetiştiriliyor

Sandıklı Dodurga Köyündeki Her Evde Kaz Yetiştiriliyor

Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesi Dodurga köyünde doğal ortamda yapılan kazlara, özellikle turistik bölgedeki oteller büyük rağbet gösteriyor.

17.01.2014 13:13

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesi Dodurga köyünde doğal ortamda yapılan kazlara, özellikle turistik bölgedeki oteller büyük rağbet gösteriyor.

Kış aylarında tüketimi artan kazlar, 50 haneli Dodurga köyünde evlerde yetiştirilerek iç piyasaya satılıyor. Köydeki kaz üreticilerinden Mehmet Emin Sevinç (25), bu yetiştiriciliği çok eski yıllardan bu yana yapmakta olduklarını anattı. Sevinç "Tamamen doğal ortamda,kuluçka yöntemiyle kaz üretiyoruz.Bu kazlara Akdeniz bölgesindeki turistik otellerin talebi çok oluyor. Bizim ürettiğimiz kazlar kümes tabir edilen yöntemle üretildiğinden lezzeti diğer yöntemlere göre daha fazladır. Bir nevi organik diyebiliriz. Fiyat aralığımız kilo ile değil tane ile kazların büyüklüğüne göre 50 lira ile 70 lira arasında değişmektedir" dedi.

Mehmet Emin Sevinç, kaz etinin yüksek besleyici değeri yanında düşük yağ ve kolesterol içeriği bakımından sağlıklı bir et türü olup, çeşitli yemekleri yapılabildiğini anlatarak şunları söyledi;

"Kaz ciğeri ülkemiz için henüz önemli olmasa da dünyada sevilerek tüketilen ve lüks lokantalarda kıymetli bir yemek olarak yerini almaktadır. Kaz yağı özellikle köy halkının kışlık yemeklik yağ ihtiyacını karşılamaktadır. Kaz eti lezzetli bir ettir. Kızartıldığında ağızda parçalanabilen altın rengindeki derisi ile çok nefis bir ziyafet yemeği oluşturur. Kaz etinin her kilogramında tavuk etinden çok daha fazla enerji vardır. Çünkü kazların değerlendirilebilen kısımlarında iki katı daha fazla yağ bulunmaktadır. Kazlar et için beslendiklerinde şaşırtıcı bir canlı ağırlığa ulaşırlar ve bu konuda diğer kanatlı türlerine göre daha iyidirler." - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sandıklı Dodurga Köyündeki Her Evde Kaz Yetiştiriliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement