Şanlıurfa Belediyesine Toplu Taşıma Ödülü - Son Dakika
Yerel

Şanlıurfa Belediyesine Toplu Taşıma Ödülü

Transist 6. Ulaşım Sempozyumu ve Fuarı'nda, Şanlıurfa Belediyesine "Toplu Ulaşımda En İyi Uygulama" ödülü verildi.

27.12.2013 17:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Toplu Ulaşım Haftası kapsamında düzenlenen Transist 6. Ulaşım Sempozyumu ve Fuarı'nda, Şanlıurfa Belediyesi'ne "Toplu Ulaşımda En İyi Uygulama" ödülü verildi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İETT tarafından organize edilen etkinlikte, ulaşım sektöründeki bilgi paylaşımının sağlanması, teknolojilerin ve yeniliklerin yakından takip edilmesi, toplu ulaşım kültürünün oluşturulması, halkın toplu ulaşıma olan ilgisinin artırılması, kent içi toplu taşıma standartlarının oluşturulması ve geliştirilmesi, altyapı ve konfor koşullarının iyileştirilmesi, kent içi toplu ulaşım ile ilgili yasal düzenleme ihtiyaçlarının tespit edilmesi, özel otomobil kullanıcılarının toplu ulaşımı kullanmaya yönlendirilmesi konuları ele alındı.

Tüm otorite kurum ve kuruluşları bir araya getirerek, ulaşım sektöründeki son yenilikleri ve akılcı çözümleri ziyaretçileriyle buluştuğu etkinlikte, Şanlıurfa Belediyesi'e "Toplu Taşımada En İyi Uygulama" ödülü verildi.

Belediye Ulaşım Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Abdullah Keskin, böyle bir ödülü aldıkları için mutlu olduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Ödül almamızda en etkili konu başlıkları arasında dolmuşsuz şehir olmamız, Avrupa'da Londra'dan sonra 2'nci ve Türkiye'de ise ilk ve tek NFC kullanılan kent olmamız, toplu taşıma araçlarımızın tamamının klimalı olması, toplu taşımada engelleri aşan şehir olmamız ve çevreye duyarlı toplu taşıma araçlarımızın olması gösterildi. Ayrıca toplu taşıma araçlarımızın yaşlarının genç olması, araçların kameralarla takip edilmesinden dolayı güvenli toplu taşıma yapmamız, araçlarımızın ekranlarında yolcu bilgilendirmelerinin olması ve akıllı duraklar etkili oldu. Mesela toplu taşımanın kullanımında Urfakart proje başlangıcından buyana nüfusa oranla en fazla artış yapılan il bizim ilimiz." - Şanlıurfa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şanlıurfa Belediyesine Toplu Taşıma Ödülü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement