Şanlıurfa'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfa'dan Kısa Kısa

Siverek Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından ramazan ayı dolayısıyla ilçedeki 673 aileye gıda yardımı yapıldı.

20.06.2016 12:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siverek Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından ramazan ayı dolayısıyla ilçedeki 673 aileye gıda yardımı yapıldı.

Oda yönetimi tarafından pirinç, sıvı yağ, makarna ve şeker gibi temel ihtiyaç malzemelerinin bulunduğu yardım kolileri hazırlandı. Oda üyeleri ve personeli tarafından hazırlanan koliler, ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

Siverek TSO Başkanı Salih Serdal Bucak, gıda paketlerinin Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği desteğiyle hazırlandığını belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Tarih boyunca paylaşma kültürünün Türk toplumunda olduğunu anlatan Bucak, "Bizler yüzyıllardır İslam dininin vermiş olduğu güzel ahlakı işlerine güçlerine yansıtan bir ahi inancının günümüzdeki temsilcileriyiz. Dün nasıl bizde olanı paylaşıyorsak, bugün de bunu devam ettirmeye, gelecek nesillere bu kültürü bırakmaya çalışıyoruz. Paylaşımların en cömert olduğu, mübarek ramazan ayında gücümüz imkanında 673 aileye yardım paketi dağıtımı yapıldı. Personelimiz tarafından titiz bir çalışma sonucu belirlediğimiz ailelere bu yardımları ulaştırmaya çalıştık." diye konuştu.

Türkiye'ye sığınan Suriyeliler

Siverek Kaymakamlığı tarafından ilçede kendi imkanlarıyla barınan Suriyeli sığınmacılara nakit para yardımı yapılmaya başlandı.

Kaymakamlık, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla sığınmacılara yardımcı olmaya çalışıyor. Vakıf müdürlüğü ekipleri ilçenin çeşitli semtlerinde yaşayan yardıma muhtaç 450 Suriyeli ailenin tespitini yaparak aile başına 300 lira destek sağlıyor.

Vakıf Müdürü Davut Alhas, toplamda 135 bin liralık yardımın yapılacağını belirterek, "Ramazan ayı dolayısıyla Suriyeli ailelerimize nakit para yardımı yapmak amacıyla yaptığımız çalışmaları tamamlayarak ailelere yardımlarını vermeye başladık." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şanlıurfa'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement