Şanlıurfaspor, 1461 Trabzon Maçı Hazırlıklarına Başladı - Son Dakika
Spor

Şanlıurfaspor, 1461 Trabzon Maçı Hazırlıklarına Başladı

Şanlıurfaspor, 1461 Trabzon Maçı Hazırlıklarına Başladı

Şanlıurfaspor ligin 11. haftasında kendi evinde oynayacağı 1461 Trabzonspor maçı hazırlıklarına başladı.

28.10.2013 22:54  Güncelleme: 23:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

PTT 1. Lig ekiplerinden Şanlıurfaspor ligin 11. haftasında kendi evinde oynayacağı 1461 Trabzonspor maçı hazırlıklarına başladı.

GAP Arena Stadyumu'nda teknik direktör Ömer Can Göksu nezaretinde antrenmana başlayan sarı-yeşilli takımın oyuncuları ilk olarak düz koşu yaptı. Ardından açma-germe hareketleri ile devam edilen antrenmanda futbolcuların morallerinin üst seviyede olduğu görüldü.

Konu ile ilgili İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirinin sorularını yanıtlayan teknik direktör Ömer Can Göksu, "Göreve geldiğimden beri beşinci haftayı oynadık iyi bir gol ortalaması ile oynuyoruz ama düşünmeye çalıştığımızda gol yeme oranımız var, özelikle bunu bu hafta çok iyi yaptığımızı düşünüyorum. Bu takımın bir hedefi var ama bu hedefe biz her hafta farklı düşünerek geçiyoruz. Dolayısıyla 36. haftanın sonunda değil biz geçen hafta içinde Antep maçının sonunu düşündük bu haftada oynayacağımız 1461 Trabzon maçını düşünüyoruz" dedi.

İç veya dış saha olsun her maça 3 puan alma parolasıyla çıktılarını belirten Göksu, "Çocuklarla bizde şöyle bir karar aldık bizim için ne içeride ne dışarıda fark etmiyor içeriye de dışarıya da bu mantalite ile bakıyoruz. İçerideki baskı daha fazlaydı ama ben bu haftadan sonra bu baskının daha fazla desteğe dönüşeceğini düşünüyorum. Çünkü 2 hafta önce yaşamış olduğumuz olumsuz olaylar futbolcularına buna karşı sahadaki göstermiş oldukları futbolcu karakterleri ve performansları bir takım şeyleri değiştireceğini düşünüyorum inşallah iyi olur beklentimizde o anlamdadır. 1461 maçı için herhangi bir sakat veya cezalı oyuncumuz yok, bir Murat cezalıydı geçen hafta oda sonuçta sarı karttan kırmızı kart cezasını tamamlayıp döndü. Bu haftada yapacağımız şey yine çok iyi çalışarak sadece bu haftayı düşünerek oynamak, çok mükemmel bir 18-19 tane hazır olan oyuncuya sahibiz, 24 kişilik kadromuzda şuanda 19 tane herhangi bir şekilde başlayacağımız bir 11'e sahibiz. Diğer takımların bu şekilde herhangi bir alternatifi yok bu bizim için hem bir avantaj hemde bir dezavantajdır. Aradaki dengeleri koruyarak çok yorulanları bazen dinlendirerek ama her maça da alma inancıyla çıkıp bu maçı da oynayacağız" şeklinde konuştu.

"SERCAN YILDIRIM'IN HASTALIĞI GEÇTİ"

Geçen hafta Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maç kadrosuna gribal enfeksiyon geçirdiği gerekçesiyle alınmayan Sercan Yıldırım ile ilgili soruları da yanıtlayan Ömer Can Göksu, "Sercan'ın geçen hafta ilk 11'de başlamaması bir bürotasyon değil. Bu Sercan'ın kötülüğünden değil halbuki ondan önceki hafta Sercan takımın en çalışkanıydı en çok oynayanıydı. Antrenmanlarda en coşkulu olanıydı. Bu hafta sadece 1-2 günü grip geçirdi. Bu gripten dolayı 2 tane serum ve 2 tane çok ciddi antrenmanı Çarşamba ve Perşembe günkü antrenmanlarımızı kaçırdı. Dolayısıyla onu dinlendirmeyi onun yerine oynayacak olan arkadaşların ise onun eksikliğini hissettirmeyeceğini düşündüğümüz içinde onu bu hafta dinlendirdik. Sadece 2 günlük antrenmanla da onu yıpratmak istemedik, şuanda gripten çıktı ve gördüğünüz gibi de durumu şuanda çok iyi önümüzdeki hafta bu hafta içerisindeki performansına göre görev almayı bekliyor. O hak ederse veya oyunsal olarak taktiğimiz ona dönük olursa tabi ki forma vereceğiz" diye konuştu.

"BU TAKIMDAN BEKLENTİLER BİREYSEL OLARAK OLMAMALI"

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçında da gol atan Banahene ile ilgili olarak Göksu, "Şimdi bu takımdan beklentiler bireysel olarak olmamalı bu takım eğer bireysel olarak beklentilere cevap vermeye kalkarsa yanlışlar yapacaktır, kendi içlerinde de taraftarlarda bize bunu sürükleyecektir. Biz takım oyunu oynamaya çalışıyoruz, takım olarak hedefe gitmeye çalışıyoruz dolayısıyla Banahene için geçen haftaki Gaziantep Büyükşehir Belediye maçında da bu stres ve bu baskı vardı. Biz özellikle bu stres ve baskıyı ondan azaltmaya çalışırken, beklentilerin bir kişi üzerine yüklenmesi kişiyi olumsuz anlamda etkileyecektir. Banahane'den ben bunu zaten maçtan önce konuştum ama yinede gördüm ki oyun içerisinde ondan istenilen beklentilerin büyük olması kendisini bir baskı altına sokmuş, dolayısıyla Banahene 8 haftadır futbola aç, oyuna aç, gole aç bu açlığını gideriyor şuanda çok bastıracağını da zannetmiyorum ben ama beklentilerinde bir kişiye odaklanmasını doğru bulmuyorum" açıklamasında bulundu.

"İLK DEFA BÖYLE BİR TARAFTAR GÖRDÜM, TARAFTARIN GÜCÜNÜ ARKAMIZA ALMAK İSTİYORUZ"

PTT 1. Ligin 10. haftasında Gaziantep Büyükşehir Belediyespor deplasmanında ilk defa bu kadar takımına destek veren bir taraftar gördüğünü söyleyen Şanlıurfaspor Teknik Direktörü Ömer Can Göksu, "Ben burada ikinci sezonumu geçiyorum. Geçen sezonun ortalarında geldim, ilk defa böyle bir taraftar gördüm. Umut ediyorum ki inşallah her zaman böyle devam ederler. Temennimiz ve dileğimiz bu çünkü taraftar gerçekten bizim için itici bir gücümüz. Bize orada gerçekten çok destek oldular. Hatta rakibin ve rakip taraftarın moralini bozacak derecede güzel bir organizasyon içerisindeydiler ama bizim için bu organizasyon iç sahada çok çok daha önemli çünkü hemen hemen hiçbir yabancı seyircinin, hiçbir yabancı takımın seyircisinin olmadığı bir ortamda böyle bir gücü de arkamıza alırsak zaten çok daha kuvvetli oluruz bunu herkes ister. Bizim de beklentimiz ve temennimiz bu anlamdadır" şeklinde konuştu.

Öte yandan Şanlıurfaspor antrenmanını Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Şanlıurfaspor 2. Başkanı Uğur Büyükhatipoğlu, Şanlıurfaspor Sportif Direktörü Murat Daldık, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Ertuğrul Yıldız, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Yavuz ve az sayıda taraftar izledi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Şanlıurfaspor, 1461 Trabzon Maçı Hazırlıklarına Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement