Sapanca'da Öğretmenevi Projesi - Son Dakika
Yerel

Sapanca'da Öğretmenevi Projesi

Sapanca ilçesine öğretmenevi yapılması için çalışma başlatıldı.

17.11.2015 16:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sapanca ilçesine öğretmenevi yapılması için çalışma başlatıldı.

Belediye Başkanı Aydın Yılmazer, AA muhabirine, ilçede 500'e yakın öğretmenin yaşadığını belirtti.

Öğretmenevi yapımı için yer tespit çalışmalarına başlandığını vurgulayan Yılmazer, öğretmenevinin yapılmasıyla ilçede bir eksiğin daha giderileceğini kaydetti.

"Daha önce öğretmenlerimize söz vermiştik. Hem bu sözümüzü yerine getiriyoruz hem de ilçemizdeki önemli bir eksiği gideriyoruz" diyen Yılmazer, "Yer tespitinin ardından zaman kaybetmeden çalışmalara başlayacağız" ifadesini kullandı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nuri Dede ise projenin hayata geçirilmesi amacıyla çalışmalar yürütüldüğünü bildirerek, şunları söyledi:

"Başkanımız bizlere 'öğretmenevi yapımına başlıyoruz' dedi. Bu bizleri hem heyecanlardı, hem de çok mutlu etti. Kendisine tekrar teşekkür ediyorum. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak öğretmenevi için ayrılmış bir arazimiz yok. Yeni bir arsa almak çok külfetli olacaktır. O sebeple elimizde olan yerler üzerinden bir değerlendirme yapıyoruz.  Şuan Kemalettin Sami Paşa Ortaokulu'nun bahçesinde bulunan eski bina ve Sapanca İlkokulunun bahçesinde bulunan eski lojman üzerinde değerlendirme yapılıyor. İnşallah proje tamamlandığında 30 yataklı, salonları, yemekhanesi, idari birimleri olan çok güzel bir öğretmenevi ilçeye kazandırılmış olacak. 25 yıllık bir hayalde böylece gerçekleşmiş olacak."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sapanca'da Öğretmenevi Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement