Şaphane Meslek Yüksekokulu'nda 317 Öğrenci Törenle Kep Giydi - Son Dakika
Yerel

Şaphane Meslek Yüksekokulu'nda 317 Öğrenci Törenle Kep Giydi

Şaphane Meslek Yüksekokulu\'nda 317 Öğrenci Törenle Kep Giydi

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Şaphane Meslek Yüksekokulu’nda, 317 öğrenci törenle kep giydi.

13.06.2015 15:34

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Şaphane Meslek Yüksekokulu'nda, 317 öğrenci törenle kep giydi.

Şaphane Meslek Yüksekokulu bahçesinde gerçekleştirilen mezuniyet törenine Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören ve Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Asım Olgun, Mühendislik Fakültesi Öğr. Üyesi Yrd. Doç. Dr. Rasim Ceylantekin, Şaphane Kaymakamı Asım Solak, Garnizon Komutanı Mustafa Arıkan, Belediye Başkanı Rasim Daşhan, Şaphane Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. M. Faruk Ebeoğlugil, SKS Şube Müdürü İlyas Akar, öğrenciler, veliler ve ilçe halkı katıldı.

Törende bir konuşma yapan Şaphane Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. M. Faruk Ebeoğlugil, "Şaphane Meslek Yüksekokulu olarak, dünyada ve Türkiye'de yaşanan değişimi yakından takip ediyoruz. Öğrencilerimizi, bilgi çağının imkanlarını iyi şekilde kullanan, değer üreten, temel insan hak ve hürriyetlerine saygılı, demokrasimizin gelişmesine katkı sağlayan, yeniliklere açık, çalışma yaşamı açısından son derece önemli olan iş sağlığı ve güvenliği konularında bilgili, çalışkan, dürüst ve ahlaklı bireyler olarak yetiştiriyoruz. Modern bilimin ışığında, çağın gereklerine uygun olarak ve tarihsel süreç içerisinde edindiğimiz değerlere sahip çıkarak yetiştirdiğimiz öğrencilerimizin, Türkiye'nin dünya üzerinde güçlü bir ülke olma hedefine katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Değerli veliler, evlatlarınızı burada eğitmeye ve devletimizin bizlere sağladığı imkanları onlar için sonuna kadar kullanmaya devam edeceğiz. Sevgili gençler, sizlerden beklentimiz ülkenizi sevmeniz, birbirinizi sevmeniz, bizleri sevmeniz ve ahlaklı, çalışkan, çağdaş birer yetişkin olarak ülkenize hizmet etmenizdir. Sizlere şu sözlerimle veda ediyorum; hepiniz Allaha emanet olun, yolunuz ve bahtınız açık olsun. Son olarak memleketlerinden kalkıp Şaphane'ye gelen değerli velilerimizi ve öğrencilerimizi mezuniyetlerinden dolayı tebrik ediyor, vatanımıza, milletimize hayırlı olmasını temenni ediyor ve saygılarımı sunuyorum" dedi.

Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören de konuşmasında; "Öğrencilerimize, üniversitemizde sıcak bir aile ortamında eğitim verdik. Şimdi bu güzel aile ortamından eğitimlerini tamamlamış bir şekilde uğurluyoruz. Üniversitemizden mezun olan gençlerimizin hayatlarında başarılı olmalarını, ideallerine ulaşmalarını diliyorum. Ailelerini böyle güzel gençler yetiştirdikleri için kutluyorum. Gençler, sahip olduğunuz mesleğin kadrini, kıymetini bilin; diplomaya değer verecek sizlersiniz. Diplomanıza; bilginizle, mesleğinizle, fikrinizle değer katacaksınız. Çalışmaz, üretmez diplomanıza değer katmazsanız; diplomanız kağıt parçası olarak kalır" dedi.

Şaphane Meslek Yüksekokulu'nda 815 öğrenciden 317'si mezun olurken, mezun öğrenciler adına 2014-2015 Akademik Yılı birincisi Emine Soyaslan konuşma yaptı. Soyaslan, konuşmasında, kendisine ciddi emek verdiklerine inandığı Şaphane Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlilerine ve türlü zorluklar içinde kendisini okutan ailesine teşekkür etti.

Kep töreninden sonra fırlatılan havai fişekler coşkulu anlar yaşanmasına sebep oldu. Yoğun ilgi gösterilen tören sonunda geleneksel mezuniyet pilavı ikram edildi. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şaphane Meslek Yüksekokulu'nda 317 Öğrenci Törenle Kep Giydi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement