Sarabat'ın Yarım Asırlık İçme Suyu Sorunu Çözüldü - Son Dakika
Yerel

Sarabat'ın Yarım Asırlık İçme Suyu Sorunu Çözüldü

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Tavas ilçesine bağlı Sarabat Mahallesi'nin yaklaşık 50 yıldır süren su sorununu çözdü.

24.08.2014 14:37

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Tavas ilçesine bağlı Sarabat Mahallesi'nin yaklaşık 50 yıldır süren su sorununu çözdü.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Tavas'a bağlı Sarabat Mahallesi'nin yaklaşık 50 yıldır süren su sorununun, büyükşehir statüsüne geçilmesiyle yeni kurulan Denizli Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (DESKİ) tarafından ele alınarak çözüme kavuşturulduğunu belirtti.

Belediyecilikte, büyükşehir statüsüne geçilmesiyle yeni bir başlangıç yaptıklarını dile getiren Zolan, yeni dönemde şehir merkezindeki imkanlar neyse ilçe ve bağlı mahallerine de o imkanları sağlama gayreti içinde olduklarını ifade etti.

Zolan, seçim öncesinde Denizli'de ne varsa Tavas'ta, Tavas'ta ne varsa Sarabat'ta da onunu yapılacağını vadettiklerini hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Sarabat'ta sürekli su sıkıntısı çekildiği bize aktarıldı. Sarabat'ta yaşayan vatandaşlarımız bir çok yerde yetkililere bu konuyu iletti. Büyükşehirin ardından DESKİ'deki arkadaşlarımız burada inceleme yaptılar. İlk defa burada çok güzel bir proje yapıldı. Mahalledeki 2 kilometrelik su boru hattında temizlik yapıldı. Aynı zamanda su kaynağına elektrik götürülmesi gerekiyordu. Bin 200 metre elektrik hattını da DESKİ götürdü. Kuyuların temizliği ve her türlü bakımları yapıldı. Bu sayede daha önce saniyede 5 litre suyunuz vard, bu şimdi 13 litreye çıktı." - Denizli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sarabat'ın Yarım Asırlık İçme Suyu Sorunu Çözüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement