Saraybosna Büyükelçisi Erginay, Banya Luka'da - Son Dakika
Güncel

Saraybosna Büyükelçisi Erginay, Banya Luka'da

Erginay, Bosna Sırp Cumhuriyeti Ticaret Odası'nı ziyaret etti.

16.09.2014 16:43

Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Cihad Erginay, Bosna Hersek'teki iki entiteden biri olan Bosna Sırp Cumhuriyeti'nde (RS) temaslarda bulundu.

Erginay, Banya Luka'daki ziyaretinin ikinci gününde Bosna Sırp Cumhuriyeti Ticaret Odası Başkanı Dragitsa Ristiç ve bölgedeki iş adamları ile görüştü.

Görüşmelerde Bosna Sırp Cumhuriyeti'ndeki ticari olanaklar ve diğer ülkelerle iş birliği imkanları hakkında iyi hazırlanmış bir sunum izlediklerini belirten Erginay, amaçlarının tüm Bosna Hersek ile ticari ilişkileri geliştirmek olduğunu söyledi.

Bosna Sırp Cumhuriyeti'ndeki Türk yatırımlarından da söz eden Erginay, Banya Luka'ya Ziraat Bankası şubesinin açıldığını, yakın zamanda başta Biyelina olmak üzere diğer Bosna Sırp Cumhuriyeti şehirlerine de şubelerin açılmasının planlandığını belirtti.

Ticaret Odası Başkanı Dragitsa Ristiç de görüşmede Büyükelçi Erginay'a Bosna Sırp Cumhuriyeti'ndeki yatırım imkanları ve entitedeki önemli ticari potansiyeller hakkında bilgi verdiklerini ifade etti.

Görüşmede varılan ortak kanının, Bosna Hersek ve Türkiye arasındaki dış ticaret haciminin düşük olduğu ve bunun artırılabileceğini vurgulayan Ristiç, Büyükelçi Erginay'a Türkiye'ye ihracat konusunda Bosna Sırp Cumhuriyeti'ndeki iş adamlarına yardımcı olma önerisinden dolayı teşekkür etti.

Büyükelçi Erginay, dün başladığı Banya Luka temasları kapsamında, Bosna Sırp Cumhuriyeti Meclis Başkanı İgor Radoyiçiç, Bosna Sırp Cumhuriyeti Başkan Yardımcısı Emil Vlayki ve Banya Luka Belediye Başkanı Slobodan Gavranoviç ile görüşmüştü. - Republika Srpska

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Saraybosna Büyükelçisi Erginay, Banya Luka'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement